Facebook VIP app: alleen te gebruiken door beroemdheden

Jesicca Alba doet Facebook
Facebook wil het aantrekkelijk maken voor beroemdheden en ander sterrengespuis om het sociale platform te gebruiken als dumpplaats voor al hun hersnespinsels: De oplossing: een speciale app die alleen door VIP’s – of hun management – is te gebruiken.

Volgens AllthingsD moet de app het mogelijk maken om Facebookberichten en -comments over beroemdheden inzichtelijk te maken vanaf mobiele apparaten. Sterren kunnen op deze manier sneller publiekelijk reageren op berichten van fans en deel uit maken van de conversatie.

Facebook hoopt met de appp meer celebjes aan zich te binden. Publieke figuren kiezen nu doorgaans voor Twitter om van zich af te schreeuwen, naaktfoto’s te tonen of iets anders te melden dat ze bezig houdt, maar Facebook wil met de VIP-app (naam nog onbekend) een groter stuk van deze taart.

Een woordvoerder van Facebook zegt:

“We are currently testing some mobile features designed to help public figures interact with their fans. We are testing these features with a small group of partners and will share more details should we roll it out more widely.”

Ergo, er wordt al met een groepje celebs samenwerkt om Facebook naar datzelfde niveau van toegankelijkheid te brengen als Twitter. Het kunnen embedden van Facebookposts is daar ook al een voorbeeld van. Lastige taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *