Facebook versoepelt privacyinstellingen voor tieners

Facebook privacy tieners
Facebook heeft besloten om tieners (13 t/m 17 jaar) wat meer ‘vrijheid’ te geven op hun sociale netwerk. Het is vanaf nu mogelijk voor deze groep gebruikers om openbare posts te plaatsen op hun profiel. Altijd handig als je vieze mannetjes nieuwe mensen wil leren kennen.

Standaard zullen posts die gebruikers tussen de 13 en 17 jaar plaatsen op Facebook, bij nieuwe accounts, gepost worden met ‘vrienden’ in plaats van ‘vrienden van vrienden’ zoals vroeger de standaard instelling was. In onderstaand screenshot is te zien waar je dit aan kan passen:

Facebook post delen met vrienden

Een andere aanpassingen aan de instellingen voor deze groep gebruikers is dat ze voortaan de ‘Follow’-button aan kunnen zetten. Die volg-knop zorgt er voor dat wildvreemde mensen openbare posts van jou in hun timeline krijgen zonder dat je vrienden hoeft te zijn.

De grootste wijziging die Facebook heeft doorgevoerd voor deze groep jonge gebruikers is wellicht nog wel de optie dat ze voortaan ook openbare posts kunnen plaatsen. Volgens Facebook omdat tieners graag een groter publiek willen bereiken. Als je besluit om iets openbaar op je profiel te posten dan krijg je wel de nodige waarschuwingen zoals hieronder te zien is.

Facebook post public

Facebook post public

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *