Facebook stelt omstreden update privacybeleid uit

Facebook privacybeleid
De grote blauwe F heeft besloten om een aanpassing van haar privacybeleid die voor nogal wat ophef zorgde voorlopig uit te stellen. Hopelijk gaat het plan om bij alle foto’s gezichtsherkenning toe te passen uiteindelijk helemaal niet door.

Overigens stelt Facebook dat ze helemaal geen verandering van het privacybeleid willen. Volgens het bedrijf zou het alleen gaan om een verduidelijking van het bestaande beleid. Oftewel, alle zaken waar we nu over zeiken mogen al lang in de ogen van Facebook.

In een verklaring laat Facebook weten:

“We are taking the time to ensure that user comments are reviewed and taken into consideration to determine whether further updates are necessary and we expect to finalize the process in the coming week,”

De reden waarom Facebook het privacybeleid wil veranderen verduidelijken is een rechtszaak uit 2011 die ze uiteindelijk voor $20 miljoen geschikt hebben. In die zaak werd Facebook beschuldigd van het feit dat ze zonder toestemming persoonlijke informatie voor commerciële doeleinde zouden gebruiken.

Facebook is nog steeds van mening dat ze dat kunnen doen en daarom ‘verduidelijken’ ze hun privacybeleid. (via: latimes.com)

Gelukkig bestaat er nog altijd de mogelijkheid om Facebook te verwijderen.

Nog geen reacties

 1. het is een witte F…. anyway ik ben facebook al een tijdje aan het uitfaseren. Ben er steeds minder actief op. Je hebt toch het idee dat je door een action reclamefolder aan het bladeren bent met facebook.

    • @Laue: met betrekking tot het ‘uitfaseren’ van Facebook kan ik het ook alleen maar met je eens zijn. Ben daar zelf een tijd geleden ook mee begonnen en het bevalt eigenlijk prima.

     Vooral het verwijderen van de app van mijn telefoon was eigenlijk best relax. Het heeft als voordeel dat ik me niet meer hoef te ergeren aan de belabberde kwaliteit van de Facebook app (Android) en dat je niet meer 30x per dag (nogal asociaal) naar dezelfde suffe updates staat te staren.

     Af en toe via de desktop kijken is een verademing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *