Facebook komt met Rooms-app: praat een eind weg!

Facebook komt met Rooms-app: praat maar raak!
Facebook wil het internetforum weer sexy maken. In een poging mensen bij elkaar in een hokje te stoppen en over hetzelfde onderwerp te laten keuvelen hebben ze de app Rooms uitgebracht.

Rooms is een verzameling zeer uiteenlopende en aanpasbare chatrooms waar gebruikers anoniem met elkaar over van alles en nog wat kunnen praten. Je hebt er zelfs geen Facebook-account voor nodig om het te gebruiken. Best nostalgisch, want het doet denken aan de begindagen van het internet, toen chatrooms mateloos populair waren. Het voelt ook een beetje alsof je een subreddit kunt aanmaken, zonder Reddit er omheen.

Je kunt in Rooms, dat gemaakt werd door Facebook Creative Labs, zelf een ‘room’ aanmaken over een onderwerp, of je in een bestaande kamer voegen. Je kunt ook anderen uitnodigen om deel te nemen via een ronde QR-code. Deze QR-code kun je bijvoorbeeld uitprinten en ergens opplakken. Als iemand ‘m scant, komt diegene automatisch in de betreffende Room terecht.

Rooms is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor de iPhone. De app staat in de Amerikaanse App Store. Of en wanneer er een Android-versie komt is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *