Facebook Home: 5 dingen die je moet weten

Facebook Home
Vorige week was het dan eindelijk zover, Facebook lanceerde haar eigen telefoon. Of eigenlijk ook niet, want het nieuws bestond uit 2 delen: Een telefoon in samenwerking met HTC en een nieuwe app/launcher voor Android telefoons. Wij zetten de 5 belangrijkste zaken over Facebook Home even op een rijtje.

1) Gelanceerd op de HTC First
De eerste telefoon die ‘af-fabriek’ voorzien zal zijn van Facebook Home is de nieuwe HTC First. Deze ‘midrange’ telefoon zal in eerste instantie alleen in de VS, Engeland en Frankrijk op de markt komen. Wellicht op een later moment ook nog naar Nederland, al is daar officieel nog niks over bekend.

2) Facebook Home zelf installeren op je telefoon
Vanaf 12 april kan je ook zelf vanuit de Google Play Store Facebook Home downloaden en installeren op je Android telefoon. Alleen is de beschikbaarheid nog wel beperkt tot een paar telefoons. Dat zijn in eerste instantie de HTC One X & One X+, Samsung Galaxy S III & Galaxy Note II. Later volgen nog de HTC One en Samsung Galaxy S4. In de toekomst zullen ongetwijfeld nog meer telefoons volgen.

3) Facebook slaat gegevens 90 dagen op
Inderdaad, dat lees je goed. Facebook slaat gegevens van jouw telefoon voor 90 dagen op hun servers op. Dit doen ze (naar eigen zeggen) om je beter van dienst te kunnen zijn, maar veel mensen zullen het een onveilig idee vinden. De informatie die wordt opgeslagen heeft betrekking op apps die je gebruikt, je locatie en berichten verstuurd met Facebook Messenger. Plus uiteraard alle informatie die Facebook sowieso al opslaat/verzamelt.

4) Reclame vol in beeld
Je zal waarschijnlijk niet verbaasd zijn als we je gaan vertellen dat Facebook Home (op termijn) gebruikt gaat worden om advertenties en gesponsorde berichten op je homescreen te presenteren. Er is natuurlijk niks fijner dan je scherm aanzetten en allerlei advertenties zien. #fail

5) Te verwijderen van de HTC First
De HTC First mag dan worden gezien als een ‘Facebook telefoon’, maar je kan er vrij simpel een telefoon van maken die gewoon draait op puur Android. Facebook Home is namelijk te verwijderen/uit te schakelen en dan heb je weer een normale Android telefoon.

Bonus
Hieronder de eerste (bizarre) reclame die Facebook gemaakt heeft om Facebook Home te promoten.

[gv data=”mx_GzNlQOxI”][/gv]

No comments yet

  1. Benieuwd hoeveel HTC First-kopers het hele Facebook Home-gebeuren er binnen een week weer afgooien. Gokje: best veel.

  2. Het gaat een beetje aan mij voorbij welk gat in de markt Facebook hiermee denkt op te vullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *