Facebook gaat persoonlijke info delen met televisiezenders

Facebook TV
Grote tv zenders in onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland krijgen binnenkort gedetailleerde informatie van Facebook met betrekking tot hetgeen mensen op Facebook zeggen over hun programma’s. De nieuwe kijkcijfers?

In de VS deelt Facebook al enige tijd dit soort, geanonimiseerde, informatie met televisiezenders, maar nu gaan ze dat dus ook internationaal doen. Het programma zal vandaag uitgebreid worden met acht landen en tien zenders.

Het soort informatie dat zenders krijgen van Facebook heeft betrekking op hoe vaak er over een programma wordt gepraat en bijvoorbeeld geliked en/of gedeeld. Op die manier is goed in te schatten hoeveel ‘buzz’ iets creëert. En als een programma veel buzz maakt dan kan er meer geld gevraagd worden van adverteerders.

Twitter doet in de VS hetzelfde in samenwerking met Nielsen en in het Verenigd Koninkrijk werkt Twitter samen met Kantar Media. Op termijn zou het zomaar kunnen dat de inhoud van programma’s wordt afgestemd op de stemming via social media. (via: wsj.com)

2 Comments

  1. Het lijkt me op zich helemaal niet verkeerd wanneer programma’s iets doen met de feedback op de sociale media. Zeker wanneer dat leidt tot betere televisie. Zolang de informatie maar geanonimiseerd wordt verstrekt.

  2. Verdwijnen reclames dan ook als iedereen massaal gaat posten dat ze gek worden van die lange klote telemarketing??? Een avondje film kijken duurt bijna 2x zo lang als zou moeten…

    Zelf kijk ik bijna alleen nog maar on demand of gedownload spul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *