Facebook en Google mogen gegevens Russische gebruikers alleen nog maar in Rusland opslaan

Facebook en Google mogen gegevens Russische gebruikers alleen nog maar in Rusland opslaan
Dat staat in een nieuw wetsvoorstel waarvan een gedeelte al door het Russisch parlement is goedgekeurd.

Hiermee lijkt Rusland de muur die ze inmiddels aan het creëren zijn weer een stuk groter hebben gemaakt. In het wetsvoorstel staat dan ook dat gegevens over Russische gebruikers alleen nog maar mogen worden opgeslagen op servers die binnen de eigen landsgrenzen staan. Als de sites dit weigeren kan de Russische overheid de ISP’s verplichten om bepaalde sites te blokkeren, zo schrijft de Russische site Lenta.

De gegevens van de gebruikers mogen ook niet meer buiten Rusland beschikbaar zijn. Dat zou dus kunnen betekenen dat de gegevens van Russische Facebook gebruikers alleen nog maar te zien zijn in Rusland zelf. Nu dat het eerste deel al is aangenomen door het Russisch parlement lijkt het nog maar een kleine stap om het volledige wetsvoorstel aan te nemen.

Volgens Techcrunch is de Russische overheid ook bezig met een tweede voorstel. Hierin staat dat isp’s verplicht worden om gegevens over Russische gebruikers bij te houden. Zo zouden de isp’s de data over waar die gegevens zijn opgeslagen en wat er is verzameld moeten bijhouden. Al deze gegevens zouden op servers moeten worden opgeslagen die binnen de Russische landgrenzen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *