Er komt supersterk Gorilla Glass voor gebogen telefoons


Technologiebedrijven zijn zich in steeds meer bochten aan het wringen om maar producten met gebogen schermen te kunnen realiseren. Corning, het bedrijf dat het krasbestendige laagje Gorilla Glass op je smartphone aanlevert, heeft nu aangekondigd dat ook zij krommingen kunnen aanbrengen in displays.

Ontzettend krom

Corning, dat een aantal jaren geleden al het buigbare maar niet zo sterke Willow Glass introduceerde, zegt dat ze dankzij nieuwe 3d productietechnieken dit jaar kunnen beginnen met de massaproductie van kras- en barstbestendig Gorilla Glass dat 70 tot 80 graden is gebogen. Flink meer ‘kromming’ dan in de Galaxy Round en de LG Flex.

Wie gaat het gebruiken?

Corning houdt verder wijselijk de mond over wie precies interesse heeft in het gebogen Gorilla Glass. Het ligt echter voor de hand dat vrijwel alle grote smartphone- en wearable tech-bouwers er gebruik van zullen maken. Immers, die leggen nu ook al een laagje Gorilla Glass 2 of 3 over hun ongebogen smartphones. Bovendien ligt dit in lijn met de recente patentaanvraag van Apple voor een gebogen aanraakscherm. En Samsung heeft onlangs bekend gemaakt dat ze tot minimaal 2023 gebruik blijven maken van Gorilla Glass.

Nog geen reacties

  1. Grappig dat Apple recent een patentaanvraag doet voor gebogen aanraakschermen, terwijl LG en Samsung al een tijdje bezig waren met gebogen schermen. Volgens mij vergeten de Koreanen het hele patent gebeuren af en toe en maakt Apple daar direct mis/ge-bruik van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *