Elon Musk wil Mars bombarderen

Elon Musk wil 700 internet-satellieten lanceren
Weer een briljant idee van Musk, of slaat hij wartaal uit?

Op het event waar Musk vertelde over zijn zonnepanelenplan had de Tesla-man het ook nog even over zijn idee om de planeet Mars op te warmen. Om de boel zo snel mogelijk leefbaar te maken moeten er nucleare bommen worden gedropt op de planeet, aldus Musk. Het idee is dat de hitte van de bommen als zon kunnen dienen die zorgen voor een aangename en leefbare temperatuur.

“So if you have two, basically, tiny suns over the poles, that would warm up the planet. Then you would gasify frozen carbon dioxide, thicken the atmosphere and warm up the water and all of that would have a greenhouse effect.”

De Zuid-Afrikaan is druk met zijn plannen voor Mars. Afgelopen maand was hij te gast bij The Late Show van Stephen Colbert waar hij zijn nucleaire idee over de planeet voor het eerst deelde.

3 Comments

  1. Alleen jammer dat Mars geen magnetosfeer heeft. Daardoor zal de planeet zo goed als steriel blijven.

  2. En wat te denken van de straling die gepaard gaat met dergelijke bommen … Ben je 1000 jaar verder eer je een beetje van straling af bent (halveringstijd).

    Kansloos.

    We hebben al moeite om op tijd over deze planeet te verplaatsen, laat staan naar Mars.

  3. 1 ding heb ik wel geleerd, om Elon Musk niet zomaar te negeren en te zeggen dat het niks is. Hij zegt dit zomaar.. maar heeft daar echt wel iets langer over nagedacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *