Eerste info over Captain Marvel bekendgemaakt

Captain Marvel
De vrouwelijke superheld in het Marvel Universum.

Ik haalde het al eens eerder aan in een blogpost. De wereld is nog lang niet klaar met het maken van superheldenfilms. Nieuw in dit rijtje is Captain Marvel op basis van de gelijknamige stripboeken. Vandaag zijn de eerste foto’s van de film vrijgegeven en komt Entertainment Weekly met exclusieve informatie.

Captain Marvel is geregisseerd door Anna Boden en Ryan Fleck. De superheld Ms. Marvel verschijnt voor het eerst op het witte doek. Actrice Brie Larson vertolkt de hoofdrol. Net als Avengers: Infinity War is de verwachting dat Captain Marvel een gigantisch succes gaat worden.

https://twitter.com/marveIstuff/status/1037382733574492161

Volgens de bron blijven de makers getrouw aan de boeken. Het verhaal draait om Carol Danvers. Een vrouw die half mens half alien is. Ze is werkzaam bij de luchtmacht als piloot. Door haar buitenaardse DNA beschikt Danvers over superkrachten. Haar alter ego gaat schuil onder de naam Ms. Marvel. Door een intergalactisch conflict tussen twee buitenaardse rassen is de hulp van Captain Marvel nodig om de aarde te beschermen van het onheil wat de planeet te wachten staat.

https://twitter.com/marveIstuff/status/1037379735402115072

Naast Larson zijn er onder meer rollen weggelegd voor Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Clark Gregg en Jude Law. Het is voor het eerst dat een vrouwelijke superheld de hoofdrol heeft in een film in de Marvel Cinematic Universe. Daarnaast speelt de film zich af in de jaren negentig. Captain Marvel is vanaf 8 maart 2019 te zien in de bioscoop.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *