iPhone X met Face ID snel ontgrendelen doe je zo

Een iPhone X met Face ID snel ontgrendelen doe je zo
Bespaar tijd!

Face ID op de iPhone X werkt iets minder snel in vergelijking met Touch ID. Het verschil is niet heel groot, maar de vertraging is merkbaar. Er werd door journo’s geregeld geschreven over het feit dat Face ID langzamer is. Bij AppleInsider besloten ze een video te maken met een aantal tips.

In het filmpje laat de presentator zien dat Face ID bijna net zo rap als Touch ID kan werken. Je moet net even weten wat te doen. Zo moeten ‘Raise to wake’ en ‘Tap to wake’ in de instellingen zijn ingeschakeld. Dit is standaard al zo, dus als het goed is hoef je daar niets aan te doen.

Vervolgens moet je oefenen met het ontgrendelen van je iPhone X. Zorg dat je doorkrijg waar je duim te plaatsen, om zo snel mogelijk de smartphone te ontgrendelen. In onderstaande video legt men het uit.

Touch ID is ook niet heilig
Touch ID is in de praktijk wellicht sneller, maar de techniek is niet altijd beter. Zo werkt de vingerafdrukscanner van Apple niet als je vingers nat zijn. Vervelend tijdens de afwas bijvoorbeeld. Ook wil de techniek nog wel eens haperen als je vingers ijskoud zijn. Bijvoorbeeld als het buiten vriest en je hebt geen handschoenen. In deze voorbeelden is FaceID weer de betere techniek.

Met de komst van FaceID heeft Apple afscheid genomen van Touch ID. Toekomstige iPhones zullen voortaan worden uitgerust met FaceID. Net als Touch ID, zal ook FaceID worden verbeterd, zodat het ontgrendelen van je toekomstige iPhone nog sneller zal gaan.

[gv data=”gIKTe8Cs2JQ”][/gv]

3 Comments

  1. Oefenen is het niet … het is WENNEN en na een aantal weken weet je niet beter en swipe je gewoon zonder nadenken en zonder te letten op de unlock annimatie.

    Face id als systeem is sneller dan touch id. De vertraging zit hem in de unlock annimatie en de swipe ( dit zijn software keuzes en niet face id )

    Persoonlijk had ik liever gezien dat apple de swipe over had geslagen. Gewoon dubbel tap voor notificatie check maar met face id meteen op home scherm. Na alle kritiek dat touch id te snel was ( geen tijd om gewoon notificaties te lezen ) hebben ze voor de huidige oplossing gekozen.

    Maar de fractie van een seconde merk je niet meer na een keer of 5 face id gebruiken 🙂

    • @406_v6: in hetzelfde artikel staat omschreven dat Apple werkt aan een fix. Bovendien zal het niet altijd voorkomen. Tegen de tijd dat het hier stevig gaat vriezen, zijn die problemen allang verholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *