Dyson steekt bakken met geld in robot onderzoek-lab

Allemaal op een rijtje, klaar om de mensheid uit te roeien?
Dyson heeft aangekondigd dat ze een aardige hoeveelheid geld steken in een nieuwe onderzoeksfaciliteit. Hier willen ze dan onderzoek gaan doen naar robots, maar niet alleen om ze als stofzuiger te gebruiken.

De 5 miljoen pond die de gigant steekt in het Imperial College’s robotische lab in London is gericht om een “beter begrip te krijgen over hoe robots de wereld om hun heen zien en begrijpen”, aldus James Dyson. Zijn bedrijf had de plannen klaar liggen om een robotstofzuiger te lanceren in 2001, maar op het laatste moment trok de man aan de rem omdat het ding te groot, zwaar en onhandig was.

Overigens is Dyson al sinds 2005 verbonden met het Britse onderzoeksteam. Door samen te werken met een derde partij hoopt Dyson zo betere hardware te krijgen die ook nog eens een stuk slimmer is dan de concurrentie.

Waar precies het geld voor dient is nog niet duidelijk. Het lijkt een logische conclusie te zijn om te zeggen dat Dyson van plan is om een betere, sterkere, slimmere poetser te bouwen. Wij vermoeden dat James Dyson zelf een robot is, en dat hij bezig is met een legertje bouwen om de wereld over te nemen.

(Via: Engadget)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *