Duiven vliegen al Twitterend over Europa

Duiven versturen tweets
18 Juni stijgen vier duiven op vanuit Malmö in Zweden. Vanuit daar vliegen ze al Twitterend richting een aantal Europese landen.

De duiven – gekozen uit een equipe van twintig voor hun gevoel voor richting – zullen elk hun eigen Twitter-account krijgen. Op deze manier zullen ze een microblog bijhouden tijdens hun vlucht over Denemarken, Duitsland, België en Nederland. Tweets zullen verstuurd worden over onder andere hun locatie, bijvoorbeeld grote steden waar ze overheen vliegen.

Deze stunt werd opgezet door Fogg, een bedrijf die internationale reizigers een grenzeloze SIM-kaart aanbiedt tegen een vast tarief in elk land. De 28g rugzakjes die de duiven dragen zullen dan ook een Fogg-SIM hebben die verbonden is met een GSM-database waar de Tweets geactiveerd zullen worden. De duiven zullen ook een GPS-tracking-apparaat meedragen in hun rugzakje.

Als Twitter-gebruiker kan je tevens via een speciaal aangemaakte website aangeven op welke locatie de duif een tweet van jou verstuurd. Goede marketing, maar of het goed is voor de duif is te betwijfelen.

[gv data=”QznMMIeCTR0″][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *