Dreun voor drone-droom: $2 miljoen boete

ET drone home!
Bijna $2 miljoen aftikken voor een beetje vliegen met je drone. Dan moet je wel heel erg mooie filmpjes geschoten hebben, want anders is dat het niet echt waard.

De Amerikaanse firma SkyPan krijgt waarschijnlijk een boete van $1,9 miljoen voor het vliegen op plaatsen waar je niet met een drone mag vliegen. Want ’the land of the free’ is niet zo vrijgevig op het gebied van de luchtvaart.

De Federal Aviation Authority (FAA) wil het bedrijf een boete geven wegens het: “Between March 21, 2012, and Dec. 15, 2014, SkyPan conducted 65 unauthorized operations in some of our most congested airspace and heavily populated cities, violating airspace regulations and various operating rules, the FAA alleges. These operations were illegal and not without risk.” Kort gezegd, vliegen tegen de regels in op drukke plaatsen en het overtreden van allerlei voorschriften en dat was gevaarlijk.

De boete is nog niet helemaal officieel, want er moet nog een jury beslissen over de zaak. Daarnaast zijn de regels voor drones nog niet helemaal duidelijk. Ook in Amerika wordt er nog gewerkt aan speciale regels waaraan drones moeten voldoen. Maar ook zonder regels, lijkt het wel duidelijk dat een boete van $2 miljoen vrij veel pijn doet. Gewoon niet stiekem gaan vliegen waar dat niet mag, als je in Amerika bent. Het is maar een tipje, trouwens ook in Nederland moet je een beetje oppassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *