Draadloos oplaadbare iPhones zijn dichterbij dan ooit

Een mockup van de iphone 8 c:Fabnewz.com
Naast een ingreep in het design wordt er ook aan de oplaadtechniek gesleuteld.

Er is al veel informatie op het internet te vinden rondom de nieuwe iPhone-modellen. Zo berichtten we vorige week dat Apple naar verluidt drie verschillende toestellen gaat presenteren, waarmee het een bredere doelgroep wil aanspreken. Alle toestellen krijgen hoogstwaarschijnlijk ook de mogelijkheid om draadloos op te laden.

Dat meldt de inmiddels redelijk bekende analist Ming-Chi Kuo aan MacRumors. Het idee is om de zowel de LCD- als het duurdere OLED-model de beschikking te geven over deze innovatieve oplaadtechniek. Het circuleerde al een tijdje dat er minstens een nieuwe iPhone gepresenteerd zou worden volgend jaar die draadloos opladen ondersteunt.

Doordat zelfs het 4,7 inch-instapmodel de beschikking krijgt over deze handige techniek, hoef je als consument niet meteen de hoofdprijs te betalen om een iPhone draadloos te kunnen opladen.

Om draadloos opladen mogelijk te maken, worden alle toestellen voorzien van een glazen behuizing. Kuo weet nog niet of de draadloze adapter standaard geleverd kan worden bij de nieuwe iPhone-modellen.

Natuurlijk moeten we niet alle iPhone-geruchten serieus nemen, maar de optie om je iPhone draadloos op te laden is geen gekke gedachte. Zeker wanneer je kijkt naar de hoeveelheid Android-toestellen die deze techniek al een tijdje ondersteunen.

12 reacties

 1. Natuurlijk … Dat is innovatie !
  Nadat andere merken er al jaren mee werken komt Apple laat in 2017 ermee en dan is het wereldnieuws en vind iedereen het geweldig.

  Nu is het allemaal onzin, net als het waterdicht zijn dat toen was. Totdat het er was en het opeens een MUST was.

  Van trendsetter naar trendvolger !

  Nu nog curved screens, Oled screen, Quick charging, QHD screens, dual sim, werkbare NFC, BT waar je wat aan hebt, en ga zo maar door.

 2. Sterker nog. QI opladen bestaat al 8 jaar…Maar ja Apple. Over 10 jaar denkt iedereen dat Steve Jobs naast de GUI, de computer, de mp3-speler, de smartphone nu ook het mobiele laden heeft uitgevonden. 5 jaar na zijn dood…

   • @simonklaassen: Op zijn manier in vele gevallen wel, maar soms ook niet.
    Het is nu duidelijk merkbaar dat sinds hij er niet meer is Apple stuurloos is en nog maar nauwelijks een WoW factor heeft, zelfs onder de echte fans .,,,
    De nieuwe 2016 MacbookPro en Iphone 7 zijn het meest recente bewijs van het gebrek aan echte visie.

    • @turbobrick: niet helemaal eens. Ik ben geen gadget freak. Te weinig verstand. Maar de nieuwe iPhone is wel een waanzinnig apparaat (ik heb hem eindelijk na 2 maanden wachten binnen ;)).

     Bijzonder fraaie telefoon, al zeg ik het zelf. Supersnel, prima geluid, haarscherp beeld en intuïtieve bediening. Als we straks allemaal over zijn gegaan op Thunderbolt poorten (en dat gaat gebeuren

     • @willeme: Over op die Thunderbolt poorten straks ? Waarom zit die dan niet op jouw splinternieuwe Iphone 7 ?
      Sterker nog, je kunt hem niet eens aansluiten op de nieuwste MBP zonder een adaptor te kopen … Ja dat is lekker handig.

      Natuurlijk de Iphone 7 een mooi ding maar tov de Iphone 6S is er weinig verschil. Net wat sneller, iets betere camera (nog steeds niet op Samsung niveau overigens), ander kleurtje en dat was het wel. Bovendien geen audiopoort meer. Kan je een adaptor gaan gebruiken, weer lekker handig.

     • @turbobrick: idd. Ik heb nu een adaptertje tussen telefoon en oortjes (zat er bijgeleverd, evenals een Ear-pods net lightning kabel).

      En een lightning naar thunderbolt adaptertje is toch zo geregeld? (Volgens mij kun je die bij de betere MediaMarkt gewoo kopen ;)).

      Persoonlijk stoort het mij niet zo heel erg. Apple zal ongetwijfeld te duur zijn en helemaal niet zo bijzonder op technisch vlak. Maar het zijn uitermate fijne apparaatjes.

     • @willeme: Het gaat erom dat het niet nodig is want je wint niks met deze setup.
      Sterker nog, als je muziek wilt luisteren en ondertussen opladen dan gaat dat niet, terwijl dat altijd WEL kon op iedere Iphone vanaf 2007.
      Je gaat in weze dus achteruit.
      Hij is ook niet 1 micromilimeter dunner geworden ofzo dus wat levert die verdwenen poort je nu op ? Jij had toch ook liever de headphone direct erin gestoken ipv via een kabeltje ?

      En dan de vraag die niemand kan of wilt beantwoorden. USB C oftwel Thunderbolt 3 zoals zij het noemen is de toekomst. Dat zou best weleens waar kunnen zijn. Waarom zit deze dan niet op een Iphone 7 als poort ? Waarom zit daar dan een lightning poort op die door niemand ondersteund wordt op geen enkele laptop, ook die niet van Apple ?

     • @turbobrick: Opladen en oordopjes in doe ik toch nooit gelijk. Dus ik mis het niet noch ervaar ik het als storend. En ik moet moet er mee leven ;-). En nogmaals: lightning naar thunderbolt kun je gewoon krijgen. Dus Ik zie het probleem niet zo, eigenlijk.

     • @willeme: Het gaat erom dat iets niet voor niets een STANDAARD heet.
      Als het straks de universele poort is dan kan je iedere andere willekeurige USB C device gebruiken om het ermee te verbinden.

      Nu moet je dus je USB lightning kabel pakken, die koppelen aan een USBC – USB kabel of een aparte USB C – lightning kabel kopen.
      Dan heb je 1 kabel waar je de laptop mee kan opladen, data mee kan overzetten, je iphone zou kunnen koppelen, je BT speaker mee opladen en ga zo maar door.

      Nu moet je straks op stap met allerlei kabels, adapters en dat is mijn point.
      Natuurlijk kan je hem nu koppelen met wederom een uitgave maar als die poort nu ook al zou voldoen aan de standaard dan ben je klaar.
      men spreekt zichzelf zeg maar tegen …

 3. [url=http://apparata.net/nieuws/wordt-de-nieuwe-iphone-8-eindelijk-echt-draadloos-20659]Echt[/url] [url=http://apparata.net/nieuws/eindelijk-apple-komt-met-echt-iets-vernieuwends-19936]waar[/url]?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *