Dit zijn de gratis games voor Playstation en Xbox in juli

Towerfall Ascension is een maand lang gratis
Vandaag begint weer een nieuwe maand, wat ook betekent dat zowel Microsoft als Sony weer wat games gratis uitdeelt aan leden van hun online service. Wij zetten alle gratis titels van juli voor je op een rijtje.

We beginnen met de spelcomputers van Sony, die vanaf morgen games weggeeft voor zowel de PlayStation 4, PlayStation 3 als de PlayStation Vita.

PlayStation Plus

PlayStation 4
Op de PS4 kunnen we aan de slag met Towerfall Ascension en Strider, twee relatief kleinschalige games.
– In Towerfall Ascension neem je het tegen je vrienden op in arenagevechten voor vier spelers. De klassieke 8-bit graphics en dito muziek zorgen voor een welkome afwisseling van al het next-gen geweld dat ons tegenwoordig rond de oren vliegt, bovendien is het één van de weinige games die offline coöp ondersteunt, mits je vier DualShock 4 controllers hebt natuurlijk.
Strider is juist weer bedoeld voor de solospeler. In dit nieuwe deel van de inmiddels antieke Strider-reeks, ren en spring je je als superninja Strider Hiryu door een militair complex, waar je steeds nieuwe vaardigheden zult moeten verkrijgen om nieuwe locaties te kunnen bereiken.

PlayStation 3
Sony is de PlayStation 3 nog niet vergeten. Deze maand worden Dead Space 3 en Vessel gratis aangeboden.
Dead Space 3 is het nieuwste deel in de succesvolle horrorserie van EA, waarin je met zelfgemaakte geweren de ledematen van angstaanjagende necromorphs eraf knalt. Het leuke aan Dead Space 3 is dat je voor het eerst het volledige verhaal samen met een vriend kunt spelen.
Dead Space 3 is gratis
Vessel is een relatief onbekende game, die dankzij het cartooneske uiterlijk wel wat aandacht verdient. In Vessel draait alles om het in goede banen leiden van vloeistoffen, zoals water en lava. Met de kenmerkende eigenschappen van iedere vloeistof los je tal van puzzels op.

PlayStation Vita
Op de handheld van Sony kun je als PlayStation Plus abonnee aan de slag met LEGO Batman 2: DC Superheroes en Doki Doki Universe 2.
LEGO Batman 2 is precies wat je ervan verwacht: een Batman game volledig in de stijl van de bekende bouwblokjes van LEGO. Alle bekende personages uit het DC-universum hebben een speciale LEGO make-over gekregen, en ook de puzzels die je tegenkomt hebben vaak te maken met het neerleggen van de juiste bouwblokjes.
Doki Doki Universe 2 geeft je de controle over een wat sullige robot, die de mensheid ontdekt en daardoor ook meer over zichzelf te weten komt. Onder het simpele uiterlijk gaat een verrassend complexe game schuil, met heel wat puzzels en een gezonde dosis humor.

Games With Gold
Als je een spelcomputer van Microsoft in huis hebt staan, dan kun je jezelf al Xbox LIVE Gold lid vanaf vandaag vermaken met onderstaande games. In tegenstelling tot Sony doseert Microsoft de gratis games een beetje. Hierdoor krijg je één gratis game per halve maand, wat het totaal per maand dus wel gewoon tot twee brengt. De Xbox One krijgt nog maar één game per maand gratis, waarschijnlijk omdat de catalogus van de Xbox One nog niet groot genoeg is.

Xbox 360
Op de Xbox360 worden twee Xbox LIVE Arcade titels aangeboden, Gotham City Impostors en Battleblock Theater.
Gotham City Impostors laat zien wat er zou gebeuren als de Batman en Joker fanclub slaags zouden raken met elkaar. In deze hectische shooter verkleed je jezelf als superheld, maar schiet je jouw vijanden gewoon neer met aan geweer. Gadgets en power ups zorgen voor een Team Fortress 2 achtige game.
Gotham City Impostors
Battleblock Theater gooit het over een hele andere boeg. Van de makers van het ongekend populaire Castle Crashers verwacht je misschien flauwe humor, maar Battleblock Theater gaat nog eens een flinke stap verder. Op een eiland dat overgenomen is door kwaadaardige katten probeer je te overleven in dodelijke arena’s, die het uiterste van je platformskills zullen vragen. Leuk in je eentje, maar hilarisch om samen met een vriend of vriendin te spelen.

Xbox One
Voor de gelukkigen die al een Xbox One onder hun TV hebben staan, heeft Microsoft Guacamelee! Super Turbo Championship Edition in de aanbieding.
Guacamelee! Super Turbo Championshop Edition is een remake van het populaire Guacamelee! uit 2013. Deze Mexicaans-getinte game mixt klassieke games als Mega Man en Metroid en maakt er vervolgens een bizar avontuur van, waarin je als luchadore hordes aan vijanden een piledriver geeft. Ook zijn er genoeg puzzels die je behendigheid flink op de proef zullen stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *