Dit zijn de duurste Apple-items op eBay

Jacob-&-co-18-krt-iWatch-diamanten
Wil jij eens een keer echt indruk maken met jouw tech?

Vaak zegt men dat een hoop tech-gadget eerder uitgebracht worden om indruk te maken dan om te gebruiken. Een zoektocht over eBay leerde dat dit in de praktijk meevalt. De duurste items van Apple die je kunt vinden zijn namelijk als gewone gebruiksvoorwerpen op de markt gebracht. Oké, toegegeven, die Apple Watch is wel erg ‘bling-bling’.

Als duurste item vinden we een hele Apple-verzameling. Zo zien we een iPod en iPhone van de eerste generatie en ook een aantal muziekboxen. De verzamelaar claimt dat dit voor de echte Applefan een must is, maar dat mag ook wel. De vraagprijs bedraagt namelijk $ 85.000,-. Die prijs lijkt erg hoog, maar als we zien voor hoeveel geld een originele iPod of een originele iPhone van de eerste generatie soms apart worden aangeboden blijkt dit relatief zelfs mee te vallen.

apple-ipod-iphone-verzamelobjecten

De Apple Lisa 1 was in 1983 vast ´je van het´. Inmiddels schijnen er volgens deze verkoper nog maar 30 exemplaren van deze computer te bestaan. Hij claimt dat de onderdelen origineel zijn en niet compatibel met de Apple Lisa 2 en dat het apparaat zelfs nog werkt. Voor $ 65.000,- weten wij toch een computer met betere specificaties. Gegeven het feit dat er maar zo weinig zijn is het opvallend dat er nog zo’n bijzonder exemplaar wordt aangeboden. Deze is van een andere verkoper, werkt ook en heeft bovendien instructieboekjes en andere bijzondere accessoires bij de Lisa. Bovendien is deze met $ 49.000,- een stuk goedkoper.

Apple-lisa-1-ebay

Wie de prijzen ziet kan zich alleen maar afvragen wat de waarde van de verzameling van deze puber dan zou moeten zijn.

Het slotstuk van deze top 3 is gereserveerd voor een moderner stukje peperdure techniek. Als je houdt van een chique horloge en ook graag gezond blijft is deze Apple Watch (de adverteerder omschrijft het als iWatch..) wellicht iets voor jou. Volgens de verkoper nieuw, van het merk Jacobs&Co, 18 karaat goud en bezet met diamanten. Meer kunnen we er niet over vertellen, want de verkoper vond het niet nodig veel specifieker te zijn in de omschrijving. Ook valt op de foto’s nergens een certificaat van de diamanten of bevestiging van het goudgehalte te zien. Nu heeft de verkoper erg veel positieve reviews, maar daartegenover staat dat er op de foto van de achterkant van het horloge wel erg veel (diepe) krassen staan voor een nieuw exemplaar. Wellicht toch wat meer onderzoek doen voor je $ 33.410,- spendeert?

Jacob-&-co-18-krt-iWatch-diamanten-achterkant

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *