Dit zijn alle 230 nieuwe politiek correcte Emojis (2019)

Slechts enkele configuraties
Slechts een dwarsdoorsnede van alle interpersoonlijke relaties die je nu met emoji’s kunt uitdrukken.

Het Unicode Consortium, ook wel de Emojiraad, heeft 230 nieuwe aankomende emoji’s aangekondigd in een filmpje. De poppetjes zullen zich in de loop van 2019 naar allerlei verschillende apps en platformen bewegen zodat jij nu nóg politiek correcter kunt antwoorden.

De meeste ‘nieuwe’ emoji’s zijn niet nieuw, maar aanpassingen van bestaande uitingen van emotie. De nieuwe line-up bestaat onder andere uit allerlei verschillende configuraties geslacht, huidskleur en fysieke gesteldheid. Denk aan twee vrouwen, één met een lichte huidskleur en één met een donkere, die elkaars hand vasthouden. Of wat dacht je van mensen in een rolstoel, wederom met allerlei verschillende huidskleuren?

Ik ben van de goede oude tijd waarin de abstracte poppetjes gewoon allemaal knalgeel waren en niemand zich persoonlijk aangevallen voelde vanwege de kleur van een virtuele uitdrukking van een emotie. Sterker nog, ik weet niet wat voor emotie ik aan het uitdrukken ben als ik mijn vriendin een licht getint persoon in een gemotoriseerde rolstoel stuur. Maar goed, afgezien van de functie van emoji’s zelf is het behoorlijk duidelijk dat werkelijk niemand aanstoot moet kunnen nemen aan de poppetjes.

[gv data=”4HJhBUIVul8″][/gv]

Voor de liefhebbers zijn er ook wat nieuwe objecten onthuld, waaronder een jojo, een ijsblokje, een oester en een f*cking dyia lamp?! Overigens is er in mijn ogen maar één emoji die werkelijk iets zou toevoegen aan het reeds geüpdatete Messenger of het immer aanscherpende Whatsapp, en dat is de gapende emoji. Toch knap van de Emojiraad dat ze 230 nieuwe emoji’s kunnen ontwikkelen, waarvan er letterlijk één daadwerkelijk een emoji is en praktisch daadwerkelijk gebruikt gaat worden.

En laat ik even heel duidelijk zijn: ik ben geen racist, zelfs vrij liberaal/links en heb Indonesische roots; iedereen moet zich zo effectief en vrijgeestig uit kunnen drukken als hij/zij/het wil, maar als ik nog één keer de gehele verdomde bibliotheek aan virtuele hiërogliefen moet doorzoeken om die ene slechts lichtelijk toepasselijke uitdrukking van emotie te vinden, dan stuur ik de Emojiraad een dikke, felgele emoji-middelvinger!

Lees als je nog niet genoeg hebt van mijn principiële afkeer van emoji’s vooral ook dit artikel.

Nog geen reacties

  1. Wat een onzin dat voor elke splitergroepering uit de samenleving een uitzondering moet worden gemaakt. Werkelijk van de gekken. Dit wekt juist een versplintering van de samenleving in de hand.

    • Wat is daarentegen een splintergroepering? Er zijn veel meer getinte mensen op aarde dan dat er blanken zijn, dus welke kleuren mogen/moeten dan wel? Dat is het moeilijke aan de discussie. Mij lijkt álle mensachtige emoji’s geel een heel goed idee. Maakt browsen naar emoji’s ook wat gemakkelijker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *