Dit wordt Google’s modulaire telefoon [video]

Dit wordt Google's modulaire telefoon
Een telefoon waarin je in een handomdraai onderdelen verwisseld en daardoor desgewenst het geheugen of de camera kan upgraden. Google gaat het daadwerkelijk maken, en dit is hoe het eruit komt te zien.

Niet lang nadat Nederlander Dave Hakkens met zijn Phonebloks-idee op de proppen kwam, lanceerde Google een soortgelijk initiatief onder de naam Project Ara. Hakkens is hierbij nauw betrokken en maakte op de Google Campus in Californië een video van de voortgang. We zien onder meer de behuizing van de telefoon waarin de onderdelen worden geschoven en vervolgens op hun plaats worden gehouden door elektromagneten. Via een app kan er een klein voltage doorheen worden gestuurd waarmee ze weer ontgrendeld kunnen worden.

[gv data=”_Q1JzJadgHY”][/gv]

Good Guy Google. In plaats van louter telefoons verkopen die je niet of amper kunt upgraden en na twee jaar zat bent (bewijs: deze berg e-waste), gewoon een telefoon bouwen waarbij je continue de materialen en de specificaties kunt aanpassen. We zijn benieuwd of ze het goedkoopste model van de drie aangekondigde telefoons inderdaad voor 50 dollar kunnen aanbieden.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *