Dit slimme fietsslot open je met je vinger

Dit slimme fietsslot open je met je vinger
We hadden al fietssloten die je met een bluetooth-devive kon openen, het Canadese Grasp komt met een volgende stap: sloten die ontgrendelen middels je vingerafdruk.

Het biometrisch fietsslot is van metaal, omhuld door een laagje plastic om beschadigingen te voorkomen. Op het slot zit een optische vingerafdruksensor – volgens de makers de kleinste ter wereld – waarmee je het slot kunt openen. De Grasp Lock wordt gevoed door drie AAA-batterijen, waar het slot 12 maanden op kan draaien.

Dit lijkt ons ook een ideaal slot om fietsen te delen, want middels de bijbehorende app kun je vingerafdrukken van maximaal twintig anderen toevoegen. Zo kun je iemand volledige, of voor bepaalde tijd, toegang geven tot je fiets. Mocht de vingerafdrukscanner onverhoopt niet werken, dan kun je het waterdichte slot via bluetooth openen.

Het slot is voor omgerekend 120 euro te bestellen op Kickstarter, waar de makers een streefbedrag van 70.000 euro hopen op te halen.

[gv data=”peozlV2XYig”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Dus totdat het slot kapotgeknipt is (en je fiets gejat) kun je je fiets makkelijk ontgrendelen en loop je niet te kutten met een sleuteltje.

    Leuk idee, maar ik had liever gezien dat er eens wat meer aandacht besteed werd aan de kwaliteit van de sloten zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *