Dit skateboard is een oplader én een boombox

Dit skateboard is een oplader en een boombox
Skaters kunnen binnenkort veel meer dan alleen vette tricks op hun skateboard. Dankzij een designer van eigen bodem, Bjorn van den Hout, is het straks mogelijk om je skateboard ook te gebruiken als boombox én telefoonoplader.

Het skateboard, genaamd Chargeboard, werkt op kinetische energie. Dankzij twee dynamo’s bij de wielen van het board is het mogelijk om verschillende devices op te laden en muziek te luisteren. Aan de onderkant van het board zit namelijk een dock-speaker voor je iPhone, maar dankzij een USB-poort is het ook mogelijk om andere apparaten op te laden.

Een uurtje skateboarden is genoeg om je telefoon volledig op te laden. Daarnaast zorgt de ingebouwde batterij ervoor dat je je smartphone zo’n acht keer kan opladen. Van den Hout is op dit moment op zoek naar investeerders, zodat het board straks ook echt in de winkels komt te liggen.

[gv data=”cyYyz7ZP08o”][/gv]

3 reacties

 1. Leuk verzonnen maar volgens mij werkt de interne electronica na de eerste de beste ”ollie” of ”railgrind” niet meer. Komen toch grote krachten op te staan wanneer je springt met dit board.

  Meer iets voor posers dus!

 2. Een skateboard is over het algemeen gemaakt voor tricks en daarvoor lijkt mij deze niet geschikt….

  Zelfs als je geen tricks doet lijken stoeprandjes, sprongetjes en trillingen van het wegdek mij weinig goeds doen met de elektronica.

  Daar komt bij dat twee dynamo’s je rol weerstand niet veel goeds kunnen doen.

  • Bovendien lijkt het mij wat overbodig, de accu van je smartphone gaat toch wel 24 uur mee?

   Als ik BMX neem ik bijna altijd mijn iPod mee. Dan kan ik 20+ uur muziek luisteren zonder mijn telefoon leeg te zuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *