Dit moet je weten over Huawei’s EMUI10

Dit moet je weten over Huawei's EMUI10
Naast het eigen OS gaat Huawei ook gewoon door met EMUI.

Huawei heeft straks twee OS’en waar het op gaat opereren. Het techbedrijf uit China deed recent HarmonyOS uit de doeken, maar ook een nieuwe versie van EMUI staat op de agenda.

Later dit jaar introduceert het merk EMUI10. De nieuwste versie van Huawei’s skin over Android bevat een nieuw UX-ontwerp met onder andere een donkere modus. EMUI10 moet voor een betere samenwerking tussen meerdere apparaten zorgen.

Andere zaken die de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem brengt is ondersteuning voor onder meer HD-videogesprekken tussen meerdere apparaten. Dat betekent bijvoorbeeld dat als er een inkomende oproep binnenkomt, gebruikers kunnen kiezen om deze te beantwoorden met behulp van een smart speaker. Op kantoor kunnen een smartphone en computer schermen delen, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld via drag-and-drop. Alleen apparaten die door de gebruiker geauthenticeerd zijn, kunnen worden verbonden met andere apparaten van de gebruiker, de communicatie tussen deze apparaten worden van begin tot eind versleuteld.

Op 8 september komt voor de P30 Series een testversie van EMUI10 beschikbaar. Later komt EMUI10 ook beschikbaar voor de Mate 20 Series. Huawei zal EMUI10 lanceren met de Mate 30-serie. Verwacht dus een release medio oktober.

Op dit moment heeft Huawei EMUI meer dan 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in 216 landen en ondersteunt het 77 talen. Huawei verwacht dat 150 miljoen gebruikers hun telefoon zullen upgraden naar EMUI10.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *