Dit moet je weten over de Audi e-tron Scooter

Dit moet je weten over de Audi e-tron Scooter
Ja, Audi gaat dit ding daadwerkelijk verkopen.

Naast het bouwen van auto’s doen autofabrikanten nog weleens een stapje opzij. Audi doet dit door een eigen scooter op de markt te brengen. Geen traditionele scooter, maar zo’n hippe elektrische scooter.

De Duitsers omschrijven het ding als een combinatie tussen een skateboard en een elektrische step. Het vervoersmiddel weegt 12 kg en is opvouwbaar. Audi zegt de e-tron Scooter zo ontworpen te hebben dat het vervoer met één hand mogelijk is. Je andere hand blijft zo vrij om bijvoorbeeld richting aan te geven. Er zitten immers geen richtingaanwijzers op.

Dit moet je weten over de Audi e-tron Scooter

De scooter heeft een actieradius van 20 kilometer. Remmen gaat door middel van een hydraulische voetrem. Overigens regeneer je weer energie door te remmen. De topsnelheid bedraagt 20 km/u. Audi is van plan de e-tron Scooter in 2020 op de markt te brengen voor een prijs van 2.000 euro.

Dit moet je weten over de Audi e-tron Scooter

Of de e-tron Scooter ook in Nederland op de markt gaat komen is nog maar de vraag. Met de huidige wetgeving worden dit soort scooters gezien als een illegaal vervoersmiddel. De RDW kan een uitzondering maken. Dan zal de scooter worden aangezien als een bijzondere bromfiets. In dat geval is een blauwe kentekenplaat en een verzekering noodzakelijk en dien je minimaal 16 jaar oud te zijn. Om überhaupt in aanmerking te komen voor deze uitzondering zal Audi eerst een officieel verzoek moeten indienen bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Dit moet je weten over de Audi e-tron Scooter

24 reacties

  1. Ben nu al fan van de Audi Scooter, alsof deze Audi en ik voor elkaar gemaakt zijn!

    Move your mind,!
    Move your mind!
    Move your mind!!!

    It’s nice to be premium, bit it’s more premium tot be nice!

  2. Dat is pas een range-extender! Maar goed lijkt mij stiekem best handig aangezien dat steden steeds minder parkeerplek lijken te hebben. Maar goed zwaar illegaal dus!!!1!1!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *