Dit miniradiootje maakt al je spullen smart

Piepkleine-radio
Techneuten hebben een radiochip in elkaar gezet ter grootte van een mier. Deze is niet bedoeld om muziek mee te luisteren, maar om draadloos te communiceren met gadgets.

Het piepkleine radiootje bestaat uit nog kleinere chips, die geen batterijen nodig hebben. Door radiosignalen op te vangen wekken ze energie op, zodat ze krachtig genoeg zijn om signalen te verzenden en te ontvangen. Dit kan volgens de bedenkers een doorbraak zijn om ‘The Internet of Things’ sneller te realiseren.

The Internet of Things
The Internet of Things hoopt een toekomst te creëren waarin al je gadgets (van je telefoon tot je koelkast) draadloos met elkaar kunnen communiceren, ongeacht of jij in de buurt bent of niet. Door dit radiootje in een lamp te stoppen, voeg je ineens de mogelijkheid toe om hem met je smartphone te laten praten, zodat er in een handomdraai een smart lamp ontstaat.

De bedenkers, professoren afkomstig van Stanford, de Universiteit van California, Berkeley, hopen met het radiootje een alternatief te hebben gemaakt voor duurdere, soortgelijke uitvindingen. Hun radio kost namelijk maar een paar cent om te produceren, en is klein genoeg om overal in te passen. In onderstaande video leggen de bedenkers het concept achter hun uitvinding uit.

[gv data=”i5bnmRpJmXA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *