Dit is waarom EA FiFa zich zorgen maakt over PES 17

Lekker ballen met PES 17
Bij voetbal op de gameconsole denk je al snel aan Fifa. Maar er is meer. Deze week kwam Pro Evolution Soccer (PES) van Konami uit. Eat your heart out EA..

PES was altijd het lelijke eendje van de digitale voetbalwereld. Prima gameplay, maar nauwelijks licenties. Die licenties voor zo’n beetje alle grote competities liggen tot 2022 fijn bij EA en dus bij Fifa. Gelukkig is Konami zo slim geweest met individuele clubs in zee te gaan. Dus kun je je bijvoorbeeld uitleven met FC Barcelona of Bayern Munchen. De Nederlandse eredivisie is trouwens wel speelbaar in PES 17. En met een beetje creativiteit kun je bijvoorbeeld MD White veranderen in Real Madrid. Dat maakt El Clasico toch net wat leuker.

Grote kracht van PES was de Fox Engine. Die is ook in PES 2017 weer de drijvende kracht. In PES 2017 is het allemaal gewon net weer een tikkeltje beter. Gedetailleerde omgeving, vloeiende gezichtsanimaties en mooie replay-beelden maken PES 17 weer mooier dan z’n voorganger.

Wat PES 17 echt moet onderscheiden van Fifa is de intelligentie. De AI (Artifical Intelligence) van PES 17 zorgt ervoor dat je realistisch moet voetballen. Telkens het zelfde pasje? Vergeet het maar. Na een paar keer heeft de AI je door en zal de pass worden onderschept.

Dus als je je niet ergert aan het commentaar, je geen belang hecht wagonladingen officiële teams maar wel lekker wilt ballen: koop dan PES 17.

Psst: Misschien kunnen we in PES 17 wél winnnen… In EA Fifa lukt dat namelijk niet zo goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *