Dit is Nintendo’s beste Switch Lite upgrade ooit

Handig!
De beste vriend van de Nintendo Switch Lite.

Hoewel de hoeveelheid aandacht en waardering voor de Nintendo Switch Lite veel ingetogener was dan voor de gewone Nintendo Switch, is het instapmodelletje desalniettemin een solide handheld console met de Switch-charme. Het enige probleem is daarbij misschien wel de breekbaarheid van de gadget.

Nu, de console is lang niet zo fragiel als een gemiddelde smartphone (vanwege al het plastic) maar het 5,5-inch scherm is nog steeds vatbaar voor krassen terwijl de pookjes tijdens een ruige rit in een overvolle bus misschien zouden kunnen beschadigen. Hel, zelfs de baksteen die GameBoy heette kreeg op ten duur een nauwelijks bruikbaar scherm vanwege alle krassen.

Nintendo verkoopt daarom een officiële case die de console beschermt voor al het geweld van de boze buitenwereld. Het prijskaartje (omgerekend ruim €30) is wellicht wat aan de stevige kant, maar je krijgt er wel een solide case voor terug.

Niet alleen beschermt de ‘flap’ het display voor krassen, maar ook de pookjes worden met een speciale uitbolling in het hoesje beschermd. Verder zorgt de rest van de case ervoor dat de overige hardware een extra laagje bescherming heeft. Er is zelfs een nette uitsnede voor de oplaadkabel.

Het grote voordeel (en tegelijkertijd het grootste nadeel) is dat de Nintendo Switch Lite klein en compact is. Dat wil zeggen, geen losse controllers, add-ons of een groot scherm, maar wel past alles snug in een gestroomlijnd doosje. Vooralsnog lijkt het erop dat het doosje alleen in Japan verkrijgbaar is en het is niet duidelijk of we er zelf mee aan de slag mogen.

Lees ook: De coolste (en nu nog geheime) case voor je Nintendo Switch

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *