Dit is iOS 11 voor de iPad

Dit is iOS 11 voor de iPad
Er zijn veranderingen waardoor de iPad een mini Mac computer wordt.

Het kan je inmiddels niet meer ontgaan zijn dat Apple een nieuw besturingssysteem voor zijn apparaten heeft aangekondigd. iOS 11 zal beschikbaar zijn in de herfst. Er is goed nieuws voor iPad gebruikers, want voor hen zal er een heleboel gaan veranderen.

Een iPad gaat meer op een soort mobiele Mac lijken door nieuwe features zoals een nieuw dock. Er kunnen nu meer dan apps in het dock staan en ook lijkt het meer op een dock op een iMac of Macbook. Er zijn voortaan tot wel 13 apps beschikbaar op het dock. Hoeveel er precies beschikbaar zijn ligt aan de grootte van je iPad. Ook staan voortaan in het dock 3 recent gebruikte apps.

[gv data=”jxPn7SixQX4″][/gv]

Het dock valt weg als je het niet gebruikt en kan eenvoudig weer omhoog komen door een swipe van de onderkant van het scherm naar boven. Je kunt ook nog eens swipen als het dock open staat of een hele lange swipe maken. Hierdoor komt de geupdate app switcher naar tevoorschijn. Hierdoor kun je alle apps die je open hebt staan zien in een eenvoudig rooster.

Je kunt met de app switcher ook twee apps tegelijk openen.

Verder zijn de instellingen meer aan te passen en kun je recent gebruikte instellingen terug vinden op je starscherm.

Ook heb je op de iPad toegang tot een bestanden app. Dit is in wezen een afgezwakte versie van Finder op Mac OS. Met deze app kun je bestanden organiseren en kun je eenvoudig zoeken naar bestanden die je wil versturen naar de iCloud of laten zien aan anderen.

Verder zijn cloud apps zoals iCloud en Dropbox nog eenvoudiger te gebruiken, aangezien deze in de linkermenu balk van de Finder app zijn ingebouwd.

Vanwege de nieuwe sleepfeature kun je eenvoudig bestanden slepen naar andere plekken, waaronder dus naar iCloud of Dropbox.

Ook krijgt de Apple pen op de iPad Pro nieuwe mogelijkheden. Het is op iOS 11 mogelijk om op elke screenshot meteen notities te maken.

Je kunt nu ook met de Apple pen op het vergrendelscherm drukken, waardoor je meteen toegang krijgt tot de Notes app. En wanneer je dan een notitie hebt gemaakt, zorgt de iPad er zelf voor dat deze tekst vertaald wordt en dus ook zoekbaar is binnen de bestanden app.

Waarschijnlijk de beste nieuwe feature aan de Notes app is dat je bestanden kunt inscannen met je camera. De foto wordt meteen aangepast, zodat je er eenvoudig notities op kan maken. (Via AppleInsider)

De belangrijkste vernieuwingen van iOS 11 lees je hier.

Eén reactie

  1. He he eindelijk komt Apple een keer met echt wat vernieuwends.. Ben totaal geen Apple fan maar dit ziet er gewoon een keertje goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *