Dit is het eerste MicroSD-kaartje met 512 GB opslag

Dit is het eerste MicroSD-kaartje met 512 GB opslag
De techniek staat voor niets tegenwoordig.

Het is bijna onmogelijk om alle trends bij te houden die momenteel gaande zijn in de wereld van technologie. Er worden keer op keer vooruitgangen geboekt, zodat er elk jaar wel sprake is van een nieuw record. Integral Memory is het eerste bedrijf dat met een MicroSD-kaartje van 512 GB weet te komen en stoot daarmee Sandisk van de troon.

Sandisk presenteerde vol trots in 2017 een 400 GB MicroSD-kaartje en had daarmee een record te pakken. Lang genieten kon het bedrijf niet van het record, want nog geen halfjaar later staat Integral Memory op de stoep.

Opvallend is wel dat het kaartje van SanDisk technisch gezien beter is. De nieuwe kaart van Integral Memory heeft een transfersnelheid van 80 mb/s. Het kaartje van Sandisk is met 100 mb/s een stukje sneller.

Daarmee moet je oppassen voor welke toepassing je de Integral Memory-kaart gaat gebruiken. Het opnemen van 4k-content met een videocamera is bijvoorbeeld niet aan te raden. Daar is het kaartje te langzaam voor, met slechte kwaliteit content tot gevolg. Met 80 mb/s moet het maken van HD-video’s echter geen probleem zijn. Integral Memory heeft niet bekendgemaakt wat de MicroSD-kaart moet gaan kosten, maar verwacht een prijskaartje van enkele honderden euro’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *