Dit is een slim alcoholslot voor op de fiets

Alcoho-Lock
Voor de auto kenden we hem al. Maar bezopen fietsers op de weg kunnen er ook wat van. Het Japanse KOOWHO komt met een alcoholslot speciaal voor dronken doerakken op de tweewielers.

Het is een algemeen goed in den Nederlanden om de fiets te pakken voor een avondje stappen. En hoewel het bij de wet verboden is stappen voldoende lui met hun dronken harses op de tweewielerts. Soms gaat dat goed. Soms ook niet. Een alcoholslot voor de fiets is er officeel nog niet maar een bedrijf in Japan heeft er een ontwikkeld. De werking is simpel: je dient te blazen totdat het slot je promille gemeten heeft. Als je geen of weinig alcohol ophebt zal het slot zichzelf ontgrendelen. Heb je teveel op dien je met een oplossing te komen je vrienden te laten blazen. Let wel: als het slot detecteert dat je teveel alcohol genuttigd hebt stuurt het apparaat automatisch een bericht naar een ingesteld noodpersoon. Deze kan via een app op afstand het slot ontgrendelen of je laten zitten natuurlijk.

Op een volle batterij kun je 40 blaastests afnemen met het slot. Daarna dien je hem op te laden. De Alcoho-Lock gaat 250 dollar kosten. Een filmpje hoe het precies werkt check je hieronder.

[gv data=”T0yQwz_yC5o”][/gv]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *