Dit is de nieuwe iPad Pro (2018) met USB-C

Dit is de nieuwe iPad Pro (2018) met Face ID
Het derde nieuwe product dat Apple vandaag heeft gepresenteerd is de 2018 iPad Pro

Apple heeft flink uitgepakt met deze nieuwe iPad Pro. Allereerst het display. De thuisknop is met pensioen en daar is extra scherm voor in de plaats gekomen. Er zijn nog wel randen, maar ze zijn behoorlijk dun. Helaas nog geen OLED-technologie.

Dit is de nieuwe iPad Pro (2018) met Face ID

De nieuwe iPad Pro beschikt over een Liquid Retina (LCD) display, net als de iPhone XR. Wel nieuw is de komst van FaceID. De grootte bedraagt nu 11-inch, 0,5-inch groter in vergelijking met zijn voorganger. Er komt ook weer een 12.9-inch topmodel.

Dit is de nieuwe iPad Pro (2018) met Face ID

De 2018 iPad Pro is 5.9 mm dik. Dat is 15 procent dunner in vergelijking met het vorige model. Onder de kap zit een A12X Bionic processor. Het is een nog krachtigere variant in vergelijking met de chip uit de nieuwste iPhones. De chip komt met een 8-kernen CPU. De CPU is 35 procent sneller in vergelijking met het vorige model. Verder beschikt de Pro over vier speakers voor een beter stereogeluid.

Dit is de nieuwe iPad Pro (2018) met Face ID

Voor het eerst op een iPad is het mogelijk om 1 TB opslag te krijgen. Daarnaast stapt Apple eindelijk over op USB-C en neemt het merk met de iPad Pro afscheid van de Lightning-kabel. Dit brengt meerdere voordelen. Je kunt onder meer een iPhone opladen als je deze aansluit op een 2018 iPad Pro.

Dit is de nieuwe iPad Pro (2018) met Face ID

Apple heeft de Appel Pencil ook vernieuwd. Deze nieuwe Pencil kan magnetisch aan de iPad worden bevestigd. Doe je dit, dan zal de Pencil meteen draadloos opladen. Het apparaatje heeft een matte afwerking en door twee keer te tikken op de body verander je van tool om te tekenen of schrijven.

De nieuwe 11-inch iPad Pro is er vanaf 899 euro. De 12.9-inch variant kost 1.119 euro. De tablet is vanaf 6 november leverbaar. De tweede generatie Appel Pencil kost 135 euro en is vanaf 7 november te krijgen.

[gv data=”YJ5q8Wrkbdw”][/gv]

[gv data=”LjaKHqDbzSA”][/gv]

Lees ook: Eindelijk! Apple introduceert 2018 Mac Mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *