Dit is de nieuwe Apple Mac Pro met 6k-display

Dit is de nieuwe Apple Mac Pro met 6k-display
Een flink staaltje hardware in een opvallende behuizing.

Apple heeft tijdens WWDC 2019 de nieuwe Mac Pro gepresenteerd. De computer is gebouwd binnen een roestvrijstaal design. Het oogt erg metaal en industrieel en past wat dat betreft goed bij een modern interieur. Je kunt het ook omschrijven als een kaasschraper.

De Mac Pro krijgt een Intel Xeon processor met 28 kernen. Het is des Apples om de producten zo te bouwen dat je er niets meer mee kunt qua uitbreidingen, maar dat is anders met de nieuwe Mac Pro. Wie na een paar jaar de hardware wil uitbreiden kan dit doen door gebruik te maken van de acht beschikbare PCI-slots.

Dit is de nieuwe Apple Mac Pro met 6k-display

Standaard komt de Mac Pro met 32 GB RAM geheugen en 256 GB geheugen. Qua grafische kaarten is er keuze voor een Radeon Pro 580X of een krachtigere Radeon Pro Vega 2. Is dit nog niet genoeg dan kun je twee Radeon Pro Vega 2’s installeren voor maximale prestaties. Het apparaat is zo krachtig dat je drie 8K streams tegelijk kunt draaien, of twaalf 4k streams. Volgens Apple is de Mac Pro ondanks zijn kracht zo stil als een iMac Pro.

Dit is de nieuwe Apple Mac Pro met 6k-display

Met de Mac Pro introduceert Apple tevens een nieuw display. Ook hier heeft Apple flink uitgepakt. Het gaat hier om 32-inch Retina 6k scherm met High Dynamic Range (HDR). Het grootste scherm dat Apple ooit heeft gemaakt. Het display is 40 procent groter dan het huidige 5k-scherm van het merk. De dikke jongen komt met een anti-reflectie coating zodat je ook met lichtinval goed kunt werken op het scherm. Het ontwerp van de Mac Pro is meegenomen naar het display, met een metalen industriële look. Het scherm kan daarnaast geroteerd worden, als je bijvoorbeeld verticaal wil werken.

Dit is de nieuwe Apple Mac Pro met 6k-display

Video’s renderen, foto’s bewerken, muziek produceren of games ontwikkelen zal een feestje worden voor de hardwerkende professional. Natuurlijk staat daar een prijs tegenover. Voor de meeste consumenten is de Mac Pro absoluut niet bereikbaar. De prijzen beginnen bij 5.999 dollar. Dan ben je er nog niet. De gave stand kost nog eens 999 dollar! De nieuwe Mac Pro komt deze herfst op de markt.

Dit is de nieuwe Apple Mac Pro met 6k-display

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *