Dit is de Google Nexus 6: 6-inch display en Android 5.0

Google Nexus 6
Jij dacht dat de iPhone 6 Plus enorm was? Vergeleken met de nieuwe Nexus 6 is het maar een dwerg, want de smartphone van Google krijgt een indrukwekkend grote display.

Je hoeft namelijk geen wiskunde te studeren om de snappen dat een 5.96-inch display betekent dat je straks een overdadig grote telefoon in je handen hebt. Je zult er wel behoorlijk scherpe plaatjes op kunnen bekijken, want het amoled-scherm heeft een resolutie van 1.440 bij 2.560 pixels.

De Nexus 6 krijgt een wat luxere uitstraling dan zijn voorganger dankzij een aluminium frame en beschikt daarnaast natuurlijk over de nieuwste hardware. Je beschikt bijvoorbeeld over een 2.7 GHz quad-core Snapdragon 805 processor, terwijl je foto’s maakt met een 13-megapixel camera en selfies schiet in 2 megapixels.

Het toestel wordt geproduceerd door Motorola en dat is goed nieuws, want dat betekent dat het toestel ook geleverd wordt met Motorola’s Turbolader. Daarmee is je Nexus 6 binnen een kwartier voldoende opgeladen om weer zes uur vooruit te kunnen. We verwachten sowieso een goede accuduur van de Google-smartphone, gezien zijn capaciteit van 3.220 mAh, maar een snelle boost is natuurlijk altijd welkom.

De Nexus 6 beschikt over 32 GB of 64 GB intern geheugen en zal voorzien worden van Android 5.0 Lollipop. Het toestel is in de Verenigde Staten te reserveren vanaf 29 oktober. Of we dan ook een Nederlandse release kunnen verwachten is helaas nog niet bekend. Je zult er vermoedelijk wel meer voor moeten betalen dan vorige Nexus-toestellen, want Google verkoopt het toestel in de VS vanaf 569 dollar.

UPDATE: De Nexus 9 tablet is er ook, meer info HIER!

[gv data=”wk-PY2dBKaA”][/gv]

7 Comments

   • @4244cc: vind ik raar, want mijn nexus 5 had toen hogere specs dan welke telefoon dan ook en kostte 399. tegenwoordig 329.. en hij is nog steeds sneller dan een iphone 5s.

   • @4244cc: Zal ook wel komen door de aluminium behuizing. Over een half jaar zijn ze vast een klap goedkoper, uit mijn ervaring met de nexus 7 tab (1st gen) is er op dit moment toch moeilijk aan te komen.

    Verder een top toestel maar erg groot… Android zonder skin is wel echt een genot om op te werken, kijken waar HTC volgend jaar tegen de zomer mee komt, anders zie ik mezelf deze wel aanschaffen.

 1. Kwam specs natuurlijk weer helemaal bij, net als elke Nexus het beste van het moment en gunstig geprijsd. Deze is dan wel weer een stuk duurder dan de vorige, en waar ik de 5 perfect vind terwijl ik dit er op typ is 6 inch echt te veel. Ik kijk wel heel erg uit naar de nieuwe Android, die gaat er natuurlijk direct op bij mij. Aangezien dat allemaal ART gaat draaien weet iemand wat er dan precies gaat gebeuren met oude apps?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *