Dit is alles wat je over Star Wars Battlefront II moet weten

Iden Versio zal de hoofdrol speler in de uitgebreide singleplayer-campagne
Battlefront 2 is alles wat je van de Star Wars-gamefranchise verwacht en meer!

Star Wars Battlefront 2 belooft veel op de eerste in deze reboot-serie te lijken, al is ook al lang duidelijk dat ontwikkelaar DICE (van o.a. de Battlefield-serie) goed heeft geluisterd naar de fans. Zo zullen space battles terug komen en is er een uitgebreide singleplayer. Kortom, dit is alles wat je over de aankomende Battlefront moet weten.

Singleplayer
De eerste Battlefront van de recente serie bevatte geen campagne; een gamemodus die de originele Battlefront-serie ontzettend sierde. De focus van multiplayer only is nu dus verlegd naar een productie van heb ik jou daar. Dat is alleen al in de cutscenes te zien over het verhaal. In de onderstaande trailer/cutscene krijg je een goed idee van de productiewaarde van Battlefront 2.

[gv data=”U5T5dC24U6A”][/gv]

Jij zal spelen met Iden Versio, de commander van een Imperial squad. Het verhaal zal zich afspelen nadat de Death Star is ontploft (in Return of the Jedi) en voor de gebeurtenissen van The Force Awakens. We zullen een interessant inkijkje krijgen in de werken van de ‘bad guys’. Waar je in de meeste Star Wars-games met de rebellen speelt, toont Battlefront 2 je de menselijke kant van Imperial soldaten en geeft je een verhaal vanuit een ander perspectief en dus niet de ‘bay guys’.

Uit de bovenstaande cutscene wordt snel duidelijk hoeveel werk DICE in de singleplayer heeft gestoken. Scenes zijn volledig geanimeerd, professioneel ingesproken en met motion capture tot leven gebracht. Volgens de Zweedse ontwikkelaar zal het verhaal een nog onverteld Star Wars-verhaal worden.

Alle era’s en modi
Ook zullen fans van het ruimte-epos blij zijn met het feit dat deze Battlefront-game alle era’s van Star Wars zal omvatten. Dat wil zeggen dat alle drie de filmreeksen in de game verwerkt zitten. Het is dus gewoon mogelijk om met Darth Maul (uit de prequels) tegen Rey te vechten (uit de sequels).

Overigens zullen er ook een hoop nieuwe modi in de game worden verwerkt, wat tevens miste in de voorganger. Zo zal er een 8 vs. 8 infanteriegevecht genaamd Strike komen, zijn er massale ruimtegevechten in Starfighter Assault en kun je in Heroes vs. Villains met alle helden en schurken vechten (ongeacht era).

[gv data=”_q51LZ2HpbE”][/gv]

Dat is overigens nog niet alles, want in de hoofdmodus – Galactic Assault – vechten grote teams in gigantische maps om een bepaalde objective te voldoen. Deze modus was iconisch aan de originele games en featurede in mindere mate ook in de eerste reboot-game (ja het is verwarrend). Ook nu zullen rebellen hun basis proberen te verdedigen tegen de Imperials, die een AT-AT door de map moeten loodsen. Dat is slechts een van de vele op objectives gebaseerde scenario’s.

Inhoudelijke overhaul
Ook op het gebied van de multiplayer zal er een hoop inhoudelijk veranderen. Zo zijn klassen terug, wat miste in de voorganger. In Battlefront 2 kun je kiezen uit de Assault-klasse, je standaard soldaat met uiteenlopende specialisaties, de Officer die zwak is maar zijn teammaten kan buffen en ondersteunen, de Heavy, die een zwaar wapen hanteert en veel health heeft, maar langzaam loopt en dan heb je nog de Specialist, die doorgaans een sniper heeft en speciale skills kan inzetten.

Overigens zijn ieder van die soldaten weer volledig naar je smaak in te richten. Het kaartensysteem is dan ook helemaal omgegooid sinds de laatste Battlefront-game. Afgezien van de verschillende (en uitbreidbare) wapens kun je door middel van kaarten een unieke vechtstijl onderhouden; met actieve- en passieve vaardigheden en een grote hoeveelheid kaarten (die individueel ook geüpgrade kunnen worden).

[gv data=”xCpbIdIlDnI”][/gv]

Tot slot is ook het pick-up-systeem uit de game gesloopt. Het tergende systeem betekende in de voorganger dat je speciale wapens, vaardigheden, heroes en voertuigen kon oppakken in een map. Iedereen rende dus als een malloot naar de zwevende muntjes, wat de gehele gameplay uit balans bracht. In Battlefront 2 verdien je het gelukkig weer om bijvoorbeeld met Darth Vader te mogen spelen. Door goed te presteren bouw je Battlepoints op die je kunt inzetten om als een tank te spawnen, als speciale jetpack-Clone Trooper of uiteraard als heroe of villain.

Kortom, EA en DICE hebben duidelijk geluisterd naar de kritiek van de fans. Battlefront 2 ziet er werkelijk monsterlijk uit (zoals de eerste Battlefront) maar bevat ook een hoop features die fans heel erg miste. Zo kun je weer in de ruimte knokken, is er een uitgebreide singleplayer, zijn de klassen terug en verdien je heroes en voertuigen door te presteren.

Star Wars Battlefront 2 komt op 17 november uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Heb jij ook zo’n zin in Star Wars Battlefront 2? Of heb je misschien nog vragen over de aankomende shooter? Laat het weten in de comments!

Lees hier mijn uitgebreide analyse van alle ruimteschepen en helden die in de aankomende Battlefront zullen zitten of bereid je alvast voor op Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi, want de regisseur van de aankomende Star Wars-film onthult wie die ‘last Jedi’ nu eigenlijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *