Dit is Airspeeder, het vliegende autorace kampioenschap

Dit is Airspeeder, het vliegende autorace kampioenschap
En nee je hebt geen MDMA op, de titel klopt echt.

Een nieuwe tak van autoracen onder de naam Airspeeder is op het Goodwood Festival of Speed gepresenteerd. Een bizar nieuw kampioenschap dat draait om vliegende auto’s. Voor je stopt met lezen, dit kampioenschap moeten we wel degelijk serieus nemen. Althans, er waren genoeg hoge piefen aanwezig tijdens de onthulling. Niemand minder dan FIA President Jean Todt heeft bijvoorbeeld de presentatie bijgewoond.

Airspeeder is een initiatief van CEO Matt Pearson. Ze noemen het vliegende auto’s, maar het lijkt alles behalve op een auto. Met een concept genaamd de ‘Mk II prototype Speeder flight’ werden demonstraties gegeven. Het betreft een multicopter, voorzien van acht 50kw motoren die 60-inch grote propellors aandrijven. Een lithium-ion batterijpakket van maar liefst 500kw brengt de 250 kg wegende auto in de lucht.

Voor de races, die in 2020 van start moeten gaan, wordt het principe van de Formule E gehanteerd. De deelnemende Airspeeders zijn voorzien van sensoren die voorkomt dat de auto’s in de lucht kunnen botsen. Eenmaal op volle power is een topsnelheid van 200 km/u mogelijk.

Gaan we naast de traditionele autosporten en het vooruitstrevende Formule E straks ook naar deze nieuwe tak van sport kijken? Check het concept in de video hieronder en oordeel zelf.

[gv data=”7ke7Md-wrJI”][/gv]

14 Comments

 1. Wacht even 500kw en maar 250kilo!! Waarom weegt de batterij In mijn auto al 250kilo bij 11kw.

  • @jpoers: @jpoers: er zit een verschil tussen kw en kwh. Kw is het uitgangs vermogen. Deel je dat door grofweg 750 heb je het aantal peekaa. In jou auto met 250 kilo aan batterijen is dat 11kwh dat is de hoeveelheid energie die je een huur kan leveren. Dus 2 uur 5,5kw etc. Je kan ook een 11kw motor hebben maar dan heb je neem ik aan nog een verbrandingsmotor erbij..

 2. Lekker hoog Star Wars gehalte hoor, laat maar racen.
  Met laser kanonnen en bijbehorende geluidjes natuurlijk!

 3. En dan ineens een bocht van 40g inzetten om een crash te vermijden?? Leuk die vliegende heggenscharen

 4. Waaauw!
  Hier word ik heel erg hebberig van.

  Het kleine jongetje dat Star Wars fan was is weer helemaal wakker.
  Laat maar komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *