Dit gave steampunk-horloge lost het batterijprobleem op

Batterij-horloge
Laat je smartwatches nog even links liggen omdat de batterijen niet goed genoeg zijn? Met dit horloge vervang je ze in een handomdraai.

Als dit horloge ermee ophoudt, hoef je alleen een nieuwe AA batterij in de bovenkant te stoppen om hem te voorzien van nieuwe energie.

Retro-design
John De Cristofaro ontwierp de ChronodeVFD met een fluoriserend display uit de jaren 80, en deed er verder weinig aan om de circuits en draadjes te verbergen, zo schrijft hij op zijn blog. Dat resulteert in een design dat niet misstaat om de pols van de doorsnee nerd.

Batterij-horloge-scherm

Snel leeg
Het enige probleem? Omdat de ChronodeVFD dergelijke oude techniek gebruikt, heeft hij na zes tot tien uur alweer een nieuwe AA nodig. Een dagje op pad zonder een pakje AA-batterijen is er dus niet bij, al kun je ze gelukkig wel gemakkelijk vervangen.

4 Comments

  1. Zover ik kan zien lost dit helemaal geen batterijprobleem op, als een horloge 6 uur doet op een AA batterij dan is het er enkel op achteruit gegaan.
    Maargoed gelukkig doet een normaal horloge het doorgaans een paar jaar op een cel batterij, nog niet te spreken over de kinetische horloges.
    Als ze nu eens kleur epaper gebruiken voor de smartwatches met eventueel een backligt die alleen aan hoeft als het donker is dan zou een smartwatch het ook ineens 3 dagen of langer uithouden.

  2. Wat een onzin, hij ziet er niet uit en dan kan ie niet eens 1 dag mee. Mijn horloge met wijzers en een display gaat al langer dan 2 jaar mee zonder iets te hoeven vervangen. Dan koop ik liever 1 keer in de 3 jaar een klein batterijtje dan elke dag een nieuwe AA er in te doen.

  3. Whoow gaaf ding! Jammer dat die zo snel leeg is terwijl er alleen maar de tijd op staat. Zo’n aa batterij zal ook niet heel licht zijn gok ik zo.

  4. Ik loop al meer dan 12 jaar rond met een Kinetic horloge. Nooit geen gezeur met lege batterijen of accu’s. Ik kan dat ding een maand op een stil plekje wegleggen, dan doet -ie het nog. Proefondervindelijk vastgesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *