Dit Android-spel steelt al je WhatsApp-gesprekken

Dit Android-spel steelt al je WhatsApp-gesprekken
Of u dus even onmiddellijk wilt ophouden met het spelen van Balloon Pop 2.

Het verder niet echt noemenswaardige Android-spelletje Balloon Pop 2 is door Google uit de Play Store geschopt. De reden: na installatie verkreeg de applicatie toegang om opgeslagen WhatsApp-gesprekken te uploaden naar de site WhatsAppCopy. Deze website biedt zogenaamd een ‘service’ aan door mensen hun chatlogs op te laten staan, en maken actief reclame voor de app Balloon Pop 2.

Ondertussen worden de WhatsApp-gesprekken gewoon verkocht terwijl de gebruiker niets door heeft. Tweakers testte de app en zag dat het meteen begon met het verzamelen van info, dat vervolgens over het internet werd verstuurd, waarschijnlijk naar WhatsAppCopy.

Tip: check gewoon altijd welke toestemming je apps precies geeft voordat je ze installeert. En voor WhatsApp heeft beveiligingsexpert Graham Cluley ook nog een boodschap: het zou beter zijn als gesprekken voortaan versleuteld worden bewaard op het toestel van de gebruiker, aangezien apps er makkelijk bij kunnen zonder dat de gebruiker het doorheeft, ook al hebben ze de app onbewust geautoriseerd om dat te doen.

Afbeelding: Balloon Pop 2 is een dataslurper

Dit Android-spel steelt al je WhatsApp-gesprekken

Nog geen reacties

  1. “het zou beter zijn als gesprekken voortaan versleuteld worden bewaard op het toestel van de gebruiker,”

    wat word hiermee bedoeld?
    want WhatsApp berichten staan al opgeslagen in je toestel & versleuteld. (gesprek backups iig)

    niet dat die sleutel nou echt werkt… kan de Backups makkelijk openen op een PC.
    volledig en overzichtelijk leesbaar. en Whatsapp maakt altijd bij iedereen backups. meeste mensen weten niet eens dat er zoveel bewaard blijft 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *