Dit 18-inch scherm van LG kun je gewoon oprollen

LG oprolbaar scherm
Het ziet er cool uit, maar wat kun je ermee?

LG probeert de show te stelen in Las Vegas door met een 18-inch protoype te komen van een wel heel flexibel scherm. Via buigbare technieken is het scherm in staat om opgerold te worden als een krant. De Zuid-Koreaanse techfabrikant experimenteert al langer met de techniek. Het is nu echter voor het eerst dat LG het oprol-display aan het publiek toont.

Wat het nut is van dit scherm wil LG nog even geheim houden. Erg functioneel voor bij de consument in de woonkamer is de techniek echter niet. Zakelijk gezien zijn er wel verschillende scenario’s mogelijk. De Koreanen zullen later deze week een demo tonen van een 25-inch gebogen scherm, welke is ingebouwd in een auto.

2 Comments

  1. al eens de grote platte TV uit de woonkamer verplaatst bij het verhuizen?
    (originele doos was ook niet meer intact…)
    ik zie het nut van een oprolbaar scherm wel! 😛

    en dan heb je nog laptops/tablets etc. (en aangezien toetsenborden, en batterijen ook al flexible gemaakt zijn, zie ik hier gouden “transformer” toekomst in)

  2. Ik kan genoeg voorbeelden bedenken waarbij deze techniek nuttig zou kunnen zijn. Wat dacht je van TV’s die je naar believen curved of recht kan maken, telefoons die je uit kunt vouwen tot 10″ en op kleiner formaat kunt gebruiken als je die schermgrootte niet nodig hebt, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *