Disney Plus verandert preview-aanbod [trailers]

disney-plus-gratis-previews
Met deze gratis films zie je hoe een icoon verandert.

Inmiddels blijkt dat Disney Plus wijzigingen doorvoert in het preview-aanbod. Omdat wij een van de weinige landen zijn dat al kan genieten van gratis Disney Plus merken we het ook als men veranderingen doorvoert voor de officiële release van 12 november. Daarom kunnen sommige titels worden verwijderd of toegevoegd. Of ze terugkomen is de vraag. We hebben inmiddels wel gezien dat de gratis catalogus van Disney Plus een mooi inkijkje biedt in de ontwikkeling van de iconische filmstudio.

De jaren ’30: Sneeuwwitje
Een van de oudste films die je kunt kijken is de originele versie van ‘Snow white’ uit 1937. Ben jij klaar voor een trip down memory lane?

[gv data=”54QeNL5ih6A”][/gv]

De jaren ’40: Bambi
Terwijl in Nederland de Tweede Wereldoorlog haar verschikkingen los liet op de bevolking werkte Disney in Amerika aan een ander icoon. In 1942 vertederde Bambi Amerika in harde tijden.

[gv data=”nLvX-erABqY”][/gv]

De jaren ’50: Cinderella
Hoe de tekenfilmtechniek en andere elementen veranderd zijn zie je goed in de klassieker Cinderella die in 1950 uitkwam.

[gv data=”s6pu2zo1BMA”][/gv]

De jaren ’60: Jungle Book
Inmiddels zijn we de zoetsappige herinneringen voorbij en merkt ook Disney dat de jeugd wat vernieuwing wil. Deze jazz-song uit Jungle Book (1967) is daarvan een goed voorbeeld, al zou men de song later als racistisch bestempelen.

[gv data=”9JDzlhW3XTM”][/gv]

De jaren ’70: Star Wars
Toen was Star Wars nog een aparte franchise, maar inmiddels hoort deze succesvolle serie ook onder de Disney-paraplu. Wat een verschil met de sprookjes en dansende beren. Ook is het een goede gelegenheid om te bekijken hoe dit iconische avontuur begon.

[gv data=”yHfLyMAHrQE”][/gv]

De jaren ’80: Honey I shrunk the kids
Inmiddels zijn de sprookjes en nostalgische gevoelens voorbij. Met ‘Honey I shrunk the kids’ lanceerde Disney de grondlegger van een succesvolle filmserie waar mens en dier de hoofdrollen spelen.

[gv data=”_av5kqcMVm4″][/gv]

De jaren ’90: The Lion King
Wie over Disney in de jaren ’90 wil praten kan niet om The Lion King heen. Bij de lancering in 1994 werd deze aandoenlijke film een enorme wereldhit en sindsdien is deze populariteit eigenlijk altijd gebleven, remakes, musicals en allerlei spin-offs kwamen er, tot en met de live action versie van dit jaar, die ook een ongelofelijk verkoopsucces bleek. Met deze legendarische klanken groeide een generatie op.

[gv data=”nbY_aP-alkw”][/gv]

De jaren ‘oo: Pirates of the Caribbean
In 2003 zag een volgende hitserie het licht. De iconische klanken van Pirates of te Caribbean schalden voor het eerst door de bioscoop. Om aan te geven hoe succesvol de filmserie is, het laatste deel verscheen in 2017.

[gv data=”tfmDQWyL4y8″][/gv]

De jaren ’10: De hitfilms en hitseries blijven elkaar opvolgen.
Inmiddels heeft Disney met alle remakes, het inlijven van de Marvel superhelden en succesvolle franchises zoals Star Wars een haast oneindige hitfabriek in huis. Er verschijnen dan ook talloze films en remakes onder het disneylabel. Van het onder (jonge)dames populaire ‘Frozen’ tot ‘The Black Panther’ van Marvel, het is allemaal te vinden in de gratis catalogus van Disney Plus.

[gv data=”xjDjIWPwcPU”][/gv]

Het moet toch gek lopen wil je daar geen avond gratis kijkplezier uit kunnen kiezen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *