DHL gaat in Duitsland bezorgen per drone

DHL gaat in Duitsland bezorgen per drone
Amazon en Google worden even voorbijgestreefd door een Duitse koerierdienst.

Pakketbezorger DHL start morgen met het bezorgen van medicijnen per autonome drone. De bestemming: het autoloze waddeneiland Juist in de Noordzee, ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Groningen. DHL zet hiervoor een quadcopter met een waterdichte ‘bagageruimte’ in. Een uitkomst voor de vijftienhonderd inwoners, aangezien spoedtransporten per drone een stuk sneller gaan dan via de vliegroute of de veerboot die een keer per dag uitvaartk.

DHL Paketkopter 2.0

DHL heeft hiermee een bunkerharde primeur, want het is de eerste keer dat een onbemand vliegtuig in Europa buiten het zichtveld van een piloot mag vliegen. De vlucht van 12 kilometer over de zee duur ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het weer. De snelheid loopt op tot maximaal 65 km/u en per keer kan de DHL Paketkopter 2.0 een lading van 1,2 kg meenemen.

Als de medicijnen en andere goederen zijn geland, worden ze opgepikt door fietskoeriers, die de spullen naar de uiteindelijke plek van bestemming brengen. De vliegende pakketbezorger is ontwikkeld in samenwerking met Microdrones. Er zijn wel strikte regels voor het dronegebruik opgesteld. Zo is het niet toegestaan over huizen te vliegen en mag de drone alleen de lucht in als er geen ander vliegverkeer in de buurt is. De proef met de DHL Paketkopter 2.0 duurt een maand.

Check de demovideo:
[gv data=”HrcwGHrc0zQ”][/gv]

2 reacties

  1. Wachten tot de eerste drones neergehaald worden met stenen, luchtbuksen, gevangen worden met netten enzovoort… Vervolgens wordt het ding meegenomen, opengebroken en voila; free medicines! En een stukje techniek rijker van €2000 worth.

    • @MLTB: Daar heb ik inderdaad nog niet aan gedacht!

      Ik vermoed dat de oplossing voor dit soort vandalisme en/of diefstal is dat wanneer de rotors op een andere manier dan het stoppen door middel van het versturen van een instructie een soort ”emergency distress call” uitzendt inclusief GPS data en een 360 graden opname verstuurd ten tijden van het neerhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *