Deze verbeteringen brengt Nokia naar Here-kaarten

nokia hereDe navigatie-applicatie krijgt een facelift.

Je weg vinden in de Centraal-Afrikaanse republiek is zojuist een stuk eenvoudiger geworden. Het Finse technologiebedrijf heeft het weggennet van de CAR, Kameroen, Congo, Guinea, Tsjaad, São Tomé, Príncipe, Kaapverdië, Ethiopië en de Seychellen beter in kaart gebracht. Er zijn harde en onverharde wegen toegevoegd, net als meertjes, rivieren en andere eigenschappen van het landschap. Je kunt deze kaarten nu ook downloaden en offline gebruiken – dat was eerst niet mogelijk.

Een andere verbetering is het openbaar vervoer. De gebruiker kan daar nu de daadwerkelijke route van metro’s en bussen zien, in plaats van rechte lijnen tussen de stations.

De derde verbetering is de toevoeging van informatie voor beroepschauffeurs. Het gaat dan om zaken als restricties voor een bepaalde hoogte en gewicht en andere juridische beperkingen.

Momenteel is er een ware oorlog gaande om de Here-kaarten. Taxibedrijf Uber, Chinese zoekgigant Baidu en verschillende Duitse autobouwers hebben grote belangstelling voor Nokia’s navigatietak. Wellicht zijn de verbeteringen een manier om de prijs voor de divisie verder op te drijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *