Deze twee merken krijgen nu al Android 10 upgrade

PRachtig
Android 10 wordt lekker rap uitgerold.

Gisteren lanceerde Google hun nieuwste besturingssysteem, Android 10, voor hun eigen Pixel-smartphones. Een paar uur later na dat debuut is het alweer de beurt aan twee non-Google-merken. Zowel Essential Phone als Xiaomi’s Redmi krijgen de upgrade naar Android 10.

Essential Phone, de smartphone ontwikkeld door Android-oprichter Andy Ruben, laat via Twitter weten dat Android 10 voor hun smartphones beschikbaar is op selecte open markten. Het is dus niet helemaal duidelijk wélke markten dan precies de update mogen verwachten maar als je één van de handjevol Essential Phone-gebruikers bent, check dan even of je een update hebt.

Laten we wel wezen, er is niets mis met een Essential Phone-gebruiker natuurlijk. Maar het feit dat de oprichter op een negatieve manier in het nieuws was, dat ze deze ronduit gênante toevoeging aan hun Phone uitbrachten en na al het gerommel rondom het ongetwijfeld verlies lijdende bedrijf zelf, maakt Essential Phone nou niet per se de crème de la crème van de smartphone-industrie.

Ook Xiaomi mag nu al van Android 10 genieten met de Xiaomi Remdi K20 Pro. Deze keiharde flagship killer deed een hoop heel goed voor weinig geld en de introductie van de nieuwste versie van het OS voegt daar nog een extra pluspuntje aan toe.

Hoe Google hun nieuwe versies van Android uitrolt is altijd een beetje mysterieus. Mijn voorspelling dat Nokia de eerste zou zijn was in elk geval onjuist. Ondertussen brengt OnePlus een open beta-versie van OxygenOS op basis van Android 10 uit, dus mogelijk duurt het niet meer lang voordat de OnePlus 7 en 7 Pro verrijkt worden met Android 10.

Foto @Xiaomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *