Deze toestellen zijn volgens WhatsApp te oud

Whatsapp
Heb je eindelijk een smartphone die jaren meegaat, stopt je belangrijkste applicatie er ineens mee.

Onze mobieltjes houden het steeds langer met ons uit. Waar we enkele jaren geleden nog moesten bikkelen om het einde van ons tweejarig abonnement te halen met ons toestel, gaan de meeste modellen tegenwoordig tot ver na de abonnementsperiode mee. Maar pas op, want WhatsApp kan roet in het eten gooien voor je.

Het bedrijf maakt via een blogpost bekend dat het meerdere oude toestellen en softwaresystemen niet meer gaat ondersteunen, waardoor WhatsApp onbruikbaar wordt op deze toestellen. Het gaat onder andere om gebruikers met Android 2.1 en 2.2, Windows Phone 7, Blackberry OS en Blackberry 10, Nokia S40 en S60 en iOS 6 (inclusief de iPhone 3GS).

Een belangrijke reden om te stoppen met het ondersteunen van deze oudere apparaten is dat WhatsApp enkele nieuwe features heeft geïmplementeerd het afgelopen jaar, die simpelweg niet allemaal overweg kunnen met de verouderde technologie. Denk bijvoorbeeld aan videobellen en het versturen van GIFjes.

Hoewel de kans groot is dat je inmiddels over een nieuwer toestel beschikt, is het raadzaam om de lijst met verouderde toestellen even door te kijken. Wie weet heeft een familie of kennis een van deze verouderde apparaten in huis, waardoor je ze straks geen gelukkig nieuwjaar kunt appen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *