Deze sneakers lossen op in je gootsteen

Deze sneakers lossen op in je gootsteen
Zie hier: Adidas nieuwste sneaker!

Milieuvriendelijk produceren komt steeds vaker voor. Het moet ook wel, want fossiele brandstoffen raken op.

Adidas ging dus ook op zoek naar milieuvriendelijkere sneakers en kwam uiteindelijk uit bij het Duitse bedrijf AMSilk. Dat bedrijf maakt synthetische spinnen zijde oftwel ‘Biosteel’. En Biosteel is afbreekbaar.

Het biologische staal wordt gemaakt van gefermenteerde genetische gemodificeerd bacteriën. Dat creëert een poeder, waarmee de zijden draad gemaakt kan worden. De draad wordt dan gedraaid tot garen. En tada; je hebt biologisch afbreekbaar draad voor schoenen.

Volgens Adidas kost de productie van Biosteel veel minder elektriciteit dan de productie van plastic.

Naast de schoenen heeft AMSilk ook een enzymen oplossing gemaakt, waarmee je dus de sneakers kunt oplossen na ongeveer twee jaar. Je hoeft alleen maar je schoenen in de gootsteen te leggen met de oplossing en je schoenen verdwijnen in een paar uur.

Naast de oplosbaarheid van de sneakers, zijn ze ook extra licht. Dit komt door het Biosteel textiel, waardoor de schoenen 15 procent lichter worden dan andere schoenen.

Het prototype van de afbreekbare schoenen werd tijdens de Biofabricate conference in New York gepresenteerd. De schoenen hebben de orginele Boost Sole van Adidas en een bruin kleurtje. Adidas hoopt volgend jaar de schoenen op de markt te kunnen brengen.

Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je altijd vast een kijkje nemen naar deze toekomstige sprintbare Adidas schoenen. En hier kun je je blik werpen op de allerduurste sneakers van dit moment.

2 reacties

  1. Ik vrees alleen dat dit net zo ‘hip’ wordt gemaakt als dat men nu doet met textiel uit bamboevezels, en dus voor drie keer de prijs van een ‘normaal’ paar schoenen wordt verkocht. Helaas blijft het dan een niche en wordt het daarmee nooit een goed alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *