Deze robot van Domino’s moet pizza’s gaan bezorgen

DRU
Pizzaketen Domino’s haalt wel vaker tech gerelateerde stunts uit om de aandacht op te eisen. Ze hebben weer iets nieuws.

Dit keer geen DVD’s die naar pizza ruiken, maar een bezorg-robot. Het stukje techniek is in de basis een militaire robot. De Domino’s Robotic Unit (DRU) is nu echter nog een prototype, gemaakt in samenwerking met het Australische bedrijf Marathon Robotics. Via lasertechniek kan de robot probleemloos rijden en obstakels herkennen, om deze vervolgens te ontwijken. De DRU heeft een topsnelheid van 20 km/u.

De pizza begeeft zich in de robot, die alleen te openen is met een speciale code die de klant in bezit heeft. Of de bezorg-robot ooit werkelijkheid gaat worden is nog maar de vraag. De huidige wereld is nog niet klaar voor zelfrijdende-autonome robots op straat. Maar Domino’s gaat wereldwijd wel testen uitvoeren, waaronder in Nederland. Toch lijkt een baantje als ouderwetse pizzabezorger voorlopig nog wel te blijven bestaan.

Bekijk een video met meer info op autojunk.nl.

21 reacties

  1. Misschien is dit ook iets voor die goede doelen collectanten, of voor die verkopers van groene stroom. Kan je ze gewoon wegtrappen bij je voordeur!

  2. Ze hadden beter een zelfrijdende pizza oven kunnen maken als dat ding maar 20km/h gaat.. tegen de tijd dat ie bezorg droid bij je aangekomen is, is je pizza klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *