Deze muziek stuurde NASA de ruimte in

Sounds-Of-Earth
Voor het geval Aliens ons zouden ontdekken, werd er een reusachtige gouden plaat gemaakt met muziek. Die kun je nu beluisteren.

In 1977 lanceerde NASA de Voyager I Probe, naast een hoop camera’s en technisch materiaal, was er ook een enorme gouden schijf aanwezig op dit ruimteschip. Op deze schijf, genaamd The Sounds of Earth, staat een korte samenvatting van onze muziekgeschiedenis, zodat aliens kunnen horen dat ze met een intelligente levensvorm te maken hebben.

Klassiek en blues
Naast muziek staan er begroetingen op in allerlei talen, evenals wat dierengeluiden. Wat muziek betreft staat er vooral klassieke- en wereldmuziek op, met uitzondering van drie nummers. Chuck Berry’s “Johnny B. Goode”, “Melancholy Blues” van Louis Armstrong en de bluesklassieker “Dark Was The Night”. Misschien is het dus tijd om deze schijf te updaten met de muziek die sinds 1977 is uitgekomen, maar voor ons is het in ieder geval een interessante tijdcapsule geworden.

Luister vooral ook naar de openingsboodschap waar de schijf mee begint. De volledige afspeellijst is hieronder te beluisteren.

[gv data=”Bhuq9rNO_FQ?list=PLA5Z0m2JKyVJUgkMG08WP8KsAvLrjfkjP”][/gv]

8 reacties

  1. Om aliens te laten horen dat ze met een intiligente levensvorm te maken hebben is het maar beter om alle populaire hedendaagse ‘muziek’ te mijden lijkt me.

  2. Ik blijf het een onprettig idee vinden dat er meuk de ruimte ingeschoten wordt waar ook onze locatie op staat. De kans dat intelligent leven zo’n ding vind is heel, heel erg klein. Maar de kans dat zulk leven vervolgens wel technisch beter is ontwikkeld en wellicht nog wel 8 miljard slaven kan gebruiken is vele malen groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *