Deze monsterphone krijgt processor die (nog) niet bestaat

Vreemd
Het toestel krijgt indrukwekkende specs, waaronder een non-existente processor.

Hoewel we weten dat alle grote jongens in de smartphone-industrie nu al aan het werken zijn aan de volgende generatie toestellen, zet Chinees luxemerk 8848 een extra stapje en kondigt een smartphone aan met een processor die officieel nog niet bestaat; de Snapdragon 865.

De Snapdragon 865 (zoals hij waarschijnlijk gaat heten) zal ongetwijfeld ergens volgend jaar uitkomen en high-end smartphones zullen de chipset in 2020 gaan adopteren. Maar er is nog geen enkele phone die al officieel heeft aangekondigd de nog niet bestaande processor van Qualcomm te gaan gebruiken. 8848 is eerst.

De Titanium M6 5G is overigens niet alleen een bijzondere smartphone vanwege de fantastische processor, maar ook vanwege alle andere specs. Het 6-inch toestel krijgt naar verluidt 1TB opslagruimte, 12GB RAM en een 64 megapixel camera. Kortom, high-end ten top. Oh, en 5G lijkt ook van de partij te zijn.

Het komt niet vaak voor dat toestellen een processor krijgen die officieel nog niet uit is, maar zoals je waarschijnlijk al verwacht komt het toestel ergens begin 2020 uit, hetzelfde release windows als de opvolger van de Snapdragon 865.

Overigens is er daarnaast nog een reden waarom bedrijf dit doorgaans niet doen. Als Samsung de Galaxy S11 met Snapdragon 865 aankondigt voor april van 2020 terwijl het bedrijf nog vol op de verkoop van de Galaxy S10 focust, schieten ze zichzelf alleen maar in de voet. Ook al weten we in ons achterhoofd dat het ding al ontworpen wordt; het is wat anders dat een bedrijf het zomaar op (het Chinese) Twitter zet.

Maar ja, niemand kent 8848 buiten China en zo veel last zal het merk er dus niet van hebben. Sterker nog, waarschijnlijk profiteert het bedrijf alleen maar van de eerste zijn; dan komt je zelfs op Apparata terecht!

Foto via: Weibo

Lees ook: Pete Lau legt uit waarom zesde OnePlus 7 mist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *