Deze interessante autodocumentaire check je nu op Netflix

Apex
Even geen grappen en grollen à la TopGear, maar serieuze materie over de vetste automerken op deze planeet.

Soms hoeft serieuze televisie helemaal niet saai te zijn. En dan heb ik het niet over kijken naar parende beestjes op de Oostvaardersplassen in 4k, maar over Apex (trailer). Dit is een zeer interessante televisiedocumentaire die sinds kort op Netflix te zien is. De docu is gemaakt door het team dat ook verantwoordelijk is voor de populaire YouTube-filmpjes van Chris Harris.

De makers gaan opzoek naar de verhalen achter befaamde hypercars. Levende legendes zoals Christian Von Koenigsegg en Horacio Pagani komen uitgebreid aan het woord en geven een kijkje in de keuken. Natuurlijk komt het bekende trio LaF-P1-918 ook aan bod in de docu. Apex: The Story of the Hypercar werd in 2014 opgenomen en verscheen een jaar later. Nu kunnen ook Netflix-abonnees genieten van een kwalitatief fijn stukje televisie. Het is niet bekend hoelang de documentaire is te zien bij de streamingdienst, dus aanzwengelen die smartphone/tablet/smart tv/Chromecast/Apple TV/etc en kijken maar!

Met dank aan iedereen voor de tips!

35 reacties

 1. Die wou ik gisteravond gaan kijken. Helaas kon ik toen ineens naar een versnellingsbak kijken die olie spoot. Ik had liever het eerste gedaan.

 2. Wel een aardige docu bedankt voor de tip autoblog! Lijkt me een aardige gozer die Christian. Balen van die pech telkens, al heeft Koenigsegg heeft dat ring record ook helemaal niet nodig.

 3. Nog een tip voor de Netflix fans hier en wellicht nog niet bekend: A Faster Horse.

  Mooie docu over de ontwikkeling van de Ford Mustang.

 4. Ben ik nu de enige die het eigenlijk een docu van niets vind? Ok leuke plaatjes, maar wat willen ze nu duidelijk maken? Er gaat nog veel veranderen in de toekomst? Beetje open deur…

  • @misterbo: inderdaad. En ook allemaal een beetje te zwaar aangezet met spannende muziek en mooie beelden.
   Het is een reclamefilmpje voor koenigsegg geworden. Te weinig aandacht voor de anderen mijns inziens. Teveel geleuter en een irritant begin met teveel korte clipjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *