Deze fietsersbrug is belachelijk

Superhandig, twee liften om een stukje te fietsen
In Kopenhagen bouwen ze een fietsersbrug op 65 meter hoogte.

Dus jij dacht dat Amsterdam de meest fietsersvriendelijke stad van de wereld was, of misschien Houten. Fout. In Kopenhagen kunnen ze er pas echt wat van. Omdat je met je fiets 2,2 kilometer moet fietsen om rond een haven te komen, gaan ze er een bruggetje maken. Maar omdat er ook nog boten de haven in en uit moeten kunne varne leggen ze de brug op 65 meter hoog. Tussen twee flatgebouwen in. Rare jongens die Denen.

En misschien dacht je ook wel dat Nederland de meest belachelijke sociale voorschriften van de wereld had? Nou dat dacht je dus ook fout. De Denen hebben een regel dat geen enkel huis verder dan 500 meter van een OV-verbinding mag liggen. En tja, in een verlaten haven ligt natuurlijk geen buslijn. Dus moet er een brug komen. Die ene waar we het net over hadden dus.

Je moet aan de ene kant dus ruim 20 verdiepingen omhoog met de lift, dan een stukje fietsen en daarna weer twintig plus verdiepingen naar beneden met de lift. Waarschijnlijk is eromheen fietsen sneller.

Het ontwerp was in 2008 al gemaakt, maar ja, toen moesten de banken eerst nog even gered worden en was het geld even op. Nu er weer centjes verdiend worden, kan de bouw dan eindelijk beginnen. Dus gaat begin 2016 de eerste schep de grond in voor het bizarre ontwerp van de Amerikaan Steven Holl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *