Deze Apple-producten zijn nodig toe aan een update

Kenmerkend aan de uitnodiging voor Apple-events is dat ze vaak een cryptische tagline bevatten. Zo ook afgelopen woensdag, toen de invites voor het iPad-evenement op 16 oktober uit de deur gingen. Het is een jaar geleden sinds het techbedrijf met een nieuwe iPad kwam, maar de tablet is niet het enige product dat nodig toe is aan een nieuwe update.

Dankzij Gizmodo kwamen wij tot het volgende lijstje van Apple-producten die het tot nu toe het langst zonder een update moeten doen.

1.120 dagen: Thunderbolt-schermen
Het is lang geleden dat Apple zijn Thunderbolt-schermen een update gaf: meer dan drie jaar zelfs. Misschien ligt er wel een Thunderbolt Retina-display in het verschiet?

946 dagen: Apple TV
Ook de Apple TV moet het al een tijdje zonder een nieuwe versie doen. Het techbedrijf kwam wel met nieuwe software- en app-updates, maar de hardware van het apparaat is al een tijdje onveranderd. Het zou dan ook goed kunnen dat Apple volgende week met een nieuwe versie komt, vooral omdat het bedrijf zich wil gaan richten op smart homes met HomeKit.

716 dagen: Mac Mini
Het is bijna twee jaar geleden dat Apple zijn kleinste, goedkoopste computer vernieuwde. Aangezien de andere desktop-modellen wel allemaal updates kregen, is het nu wel weer eens tijd voor de Mac Mini.

331 dagen: iPad Mini
Natuurlijk kregen we vorig jaar de retina-update voor de iPad Mini. Maar aangezien Apple waarschijnlijk van plan is om de iPad Air een design-update te geven, is het goed mogelijk dat ook de iPad Mini een aantal nieuwe features krijgt, zoals bijvoorbeeld een Touch ID-scanner.

342 dagen: iPad Air
De iPad Air is er pas sinds een jaar, maar afgelopen woensdag kregen we al een mogelijke dummy-versie van het nieuwe model onder ogen. De kans is dus groot dat we die volgende week te zien krijgen.

294 dagen: Mac Pro
Het is nog niet zo heel lang geleden sinds we de nieuwe MacPro konden gebruiken, dus een nieuw model zit er voorlopig niet in.

163 dagen: MacBook Air
Afgelopen lente kreeg de Macbook Air een kleine update en ging de prijs een stukje omlaag. Maar dit betekent niet dat we dit jaar niets meer kunnen verwachten. Apple zou bijvoorbeeld volgende week kunnen komen met de Macbook Air Retina, maar dat kan natuurlijk ook pas voor volgend jaar op de planning staan.

113 dagen: iMac
De iMac werd een paar maanden geleden nog vernieuwd, maar het zou zomaar kunnen dat we volgende week voor het eerst een Retina-model gaan zien.

6 Comments

  1. Buiten dat het geen enkele Apple-klant wat kan interesseren, gaat het tegenwoordig nu eenmaal niet meer zo rap met de technologie als pak-m-beet 10 jaar geleden. Buiten de Mac Pro hoeft er dan ook niet zo’n enorme vaart achter gezet te worden.

    Al staan termen als retina natuurlijk garant voor nieuwe verkoop hits, dat is immers een leus die apple kopers weet te prikkelen, met harde tabellen hoef je niet aan te komen. Wil trouwens niet zeggen dat de niet-instap modellen traag uitgerust zijn. Gewoon een potente i7 cpu met een ssd, zoals het hoort :).

  2. Wat ik echt niet snap is dat het thunderbolt scherm nog steeds zo veel kost (± 860 euro op tweeakers)…. Ik bedoel, voor €500,0 heb je al een 28″ 4k monitor.. daarnaast heeft de Thunderbolt dispaly geen hdmi aansluiting, dus wil je bijvoorbeeld een console naast je MacBook hebben, dan heb je daarvoor nog een monitor/tv voor nodig…

    Het design en bouwkwaliteit is wel mooi, de ingebouwde (en goede) speakers vind ik ook een plus punt, maar de huidige prijs is belachelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *