De Samsung Galaxy S6 is nu al krom

De Samsung Galaxy S6 is nu al krom
Niet onbedoeld, maar expres.

De Galaxy S3 en S4 hebben voor gigantische succesen gezorgd, maar bij de S5 bleef dat uit. De verkopen vielen ietwat tegen. Daarmee ligt er een extra zware last op de schouders van de toekomstige en nog niet aangekondigde Galaxy S6, het volgende Samsung-vlaggenschip, dat in de lente van 2015 wordt verwacht.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde SamMobile komt Samsung ook met een gebogen variant van de S6 op de markt. Samsung heeft al eerder conceptversie van gebogen telefoons getoond en met de Galaxy Round zelfs al een krom telefoon in beperkte oplage verkocht. Het is bij de S6 nog niet bekend op welke manier de kromming loopt. Dit zou ook slechts aan één kant van het scherm kunnen zijn, zoals bij de Note Edge.

Specificaties Samsung Galaxy S6
Eerder lekte al uit dat de Galaxy S6 een Quad HD display krijgt, evenals drie verschillende varianten met opslagcapaciteiten van 32, 64, en 128 gigabyte. Op processorgebied zullen er ook twee versies verschijnen: een S6 die de 64bit Exynos 5430 of 5433 processor gebruikt, en andere die de 64bit Qualcomm Snapdragon 810 processor ondersteunt. Zoals gezegd gaat het hier nog om geruchten, dus we houden nog een slag om de arm.

Nog geen reacties

 1. Zolang ze in Nederland geen Google Play Edition van dit soort toestellen verkopen, heb ik geen enkele behoefte om zo’n ding te kopen… zouden ze met de S6 de 10 Gb aan bloatware gaan halen? (FYI, de S5 krijgt naar verluidt 7 Gb aan ongevraagde apps en widgets mee.)

    • @bofkont: Voor de moment. Las net een officieel bericht dat Huawei in de toekomst minder goedkope modellen gaat maken.

     En vergis je niet, de reden is niet dat er minderwaardige onderdelen in één van de opgenoemde merken zitten, maar het feit dat Apple de hoogste marges heeft van alle fabrikanten. Voor veel mensen werkt dit psychologisch bijzonder goed, want duur = goed, nietwaar?

     Zelfs een Oneplus van 300 euro, is beter afgewerkt dan ik had kunnen denken. Enige verschil? Ze maken amper winst, om die hele opstart van het merk Oneplus te Hypen ( en het lukt ze nog ook ). Verschil is, de Oneplus Two, zal geen 300 euro meer gaan kosten, maar zeker meer dan 400,en misschien zelfs richting te 500 euro.

     En begrijp je “rommel” argument niet goed. In een iPhone zitten evenveel Samsung onderdelen dan een Samsung mobiel… iPhone processor = Apple architectuur, maar gemaakt door samsung. Geheugen en opslag, heel waarschijnlijk Samsung of een of andere Taiwanese fabrikant.

     Scherm bij een iPhone is geen Samsung, maar zeker ook niet Apple ( maken zij wel zelf schermen? ) Voornaamste leveranciers van bv iPhone 6 schermen, zijn LG en Japan Display ( die ook het scherm voor de Oneplus leveren ).Glas is bij beiden van Corning afkomstig.

     Misschien dat het hele Samsung Touchwiz gebeuren je niet aanstaat, en iOS meer je ding is? Heb je zeker een punt dan. iOS is waarschijnlijk het meest stabiele, uitgebalanceerd besturingsysteem dat je kunt krijgen. Maar niemand zegt dat je Touchwiz moét nemen. Er zijn genoeg custom roms verkrijgbaar, waaronder Cyanogenmod een hele goede is.

     Verschil is dan wel, dat je bij bv de Samsung Note 4 ondersteuning hebt voor de nieuwste (snelste ) standaard van 4G ( Cat6 ipv Cat4 bij de iPhone ), je een energiezuiniger OLED scherm, met betere zwartwaarden én hogere resolutie hebt, een camera met dubbel zoveel megapixels, 4K opnamemogelijkheid ( in zover je daar belang aan hecht ) en een uitbreidbaar geheugen.

     En dat alles aan een prijs die goedkoper is dan een iPhone 6 plus, dus hoezo overpricede rommel??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *